Maak van het Peter Benoitpark mee een leuke plek!

Jongeren spelen op het basketveld in het Peter Benoitpark

Het Peter Benoitpark is een wijk vol leven en beweging en heeft ook best wat te bieden. Je kan er sporten, spelen en (als er geen corona is) gezellig samenkomen in en rond het buurthuis. Toch is het ook een wat grijze buurt. Hier en daar lijkt het wat slordig en verouderd. Ook meer groen zou welkom zijn.

Social media sharing

Wij willen samen met jou nadenken over hoe wij het Peter Benoitpark aantrekkelijker en gezelliger kunnen maken. Dat doen wij door samen een groot plan op te maken waar wij paden, straten, ontmoetingsplekken, speeltuigen, fietsenstallingen, parkeerplaatsen… intekenen.

Niemand kent deze plek zo goed als jij Daarom is jouw mening zo belangrijk om het Peter Benoitpark aantrekkelijker te maken.

We gaan stap voor stap

Stap 1: de enquête

Eerst onderzoeken we wat er mogelijk is. Daarvoor willen wij ook jouw ideeën kennen. Dat gebeurt via de online enquête op deze webpagina (zie hieronder). We gaan ook op pad om met jou in gesprek te gaan.

Stap 2: het schetsontwerp

We maken een eerste schets, waarin we zoveel mogelijk ideeën van de bewoners verwerken.

Stap 3: het inrichtingsplan

In deze stap willen wij van jou vernemen wat je goed en minder goed vindt aan het nieuwe plan.

Stap 4: het toonmoment

We passen het plan aan en stellen het eindresultaat voor tijdens een toonmoment.

Daarna proberen we zoveel mogelijk van het eindresultaat ook echt uit te voeren. Dat zal nog heel wat werk en tijd vragen. Maar één ding staat vast: samen maken we van het Peter Benoitpark een plek waar het fijn is om te wonen en te leven!

Stappenplan voor het Peter Benoitpark

Team Participatie

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas

Communicatie

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen