Nieuwkerken renoveert beter

affiche Beter renoveren

Stad Sint-Niklaas helpt de inwoners van deelgemeente Nieuwkerken graag bij de renovatie van hun woning. Daarvoor werken we samen met het initiatief Beter Renoveren, opgezet door KBC, Zero Emission Solutions en Impact vzw.

Social media sharing

Doelstelling van dit project

Samen willen we zoveel mogelijk woningen in Nieuwkerken energetisch renoveren. Omdat het niet altijd gemakkelijk is om hierover de juiste informatie te vinden willen de stad de inwoners van Nieuwkerken ondersteunen in hun renovatieplannen. Zo kan je een steentje bijdragen aan de energiedoelstellingen van 2050, kan je je wooncomfort verhogen én kan je op termijn behoorlijk wat geld besparen.

Om dit waar te maken werken we samen met het Beter Renoveren project. Je kan gemakkelijk een renovatiescan aanvragen waarbij de huidige staat van je woning in kaart wordt gebracht. Een onafhankelijke energie-expert van Zero Emission Solutions begeleidt je hierin en geeft nadien advies over de mogelijke renovatiemaatregelen.

Achteraf kan je ook gratis en vrijblijvend offertes aanvragen om meteen te starten aan je renovatiereis. Deze digitale renovatiescan is gratis. Een fysiek huisbezoek kan ook steeds aangevraagd worden en is betalend (150 EUR)

Let wel op, je kan enkel een renovatiescan aanvragen tot 30 november 2021.

 

Is mijn woning geschikt voor een energetische renovatie?

Tijdens de renovatiescan wordt de huidige staat van je woning in kaart gebracht. Op het einde van de scan krijg je een overzicht met alle mogelijke renovatiemaatregelen (bv. dakisolatie, zonnepanelen, etc.). Hierbij zit er ook telkens een inschatting van de kosten op basis van jouw persoonlijke situatie. Iedere maatregel kan geselecteerd worden en je ziet meteen de impact op het E-peil van je woning. Op die manier is het eenvoudig om een renovatie te bekomen op jouw maat.

Klaar om te starten?

Wens je je dak, gevel of vloer beter te isoleren of zijn je ramen dringend aan vervanging toe? Heb je interesse in de nieuwste technieken van hernieuwbare energie (zonnepanelen of warmtepompen) of wens je je verder te verdiepen in een thuisbatterij? Goed en geruststellend nieuws! Je kan na de uitvoering van de renovatiescan meteen een offerte aanvragen voor je concrete plannen. Impact vzw heeft een poule van aannemers opgezet om al deze werken te kunnen uitvoeren, zo hoef je niet zelf op zoek te gaan naar een geschikte en betrouwbare aannemer voor de uitvoering van jouw werken.
 

Lees alles nog eens na op de website van KBC Beter Renoveren en laat je begeleiden bij je renovatiewerken.

Oproep naar (lokale) aannemers

Ben je geïnteresseerd als aannemer om mee te doen met dit renovatieproject? Impact vzw is steeds op zoek naar aannemers die werken willen uitvoeren in het kader van een energetische renovatie.

Bekijk hieronder de selectiecriteria en contacteer Impact vzw via Sylvie Decorte (0498 73 10 70 of sylvie@impactvzw.be).

Contact

Renovatiecoach

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen