Omgevingswerken sportcentrum De Witte Molen

Plaats van de aanpassingswerken.

De zone tussen het sportcentrum De Witte Molen en de Magnolialaan wordt volledig heraangelegd en vernieuwd. Het doel van het project is het verhogen van het parkeercomfort én de verfraaiing en vergroening van een belangrijke sportsite van onze stad.

Social media sharing
Inzoomen op tijdlijn

Begindatum

23 november 2020

Opbreken oude tennisvelden, graven sleuven, archeologisch onderzoek

23 november 2020

Tot nieuwjaar.

Aanleg parking

1 januari 2021

Tot paasvakantie.

Herasfalteren van de rondweg voor de sporthal en renoveren van de goten.

5 april 2021

Tot 1 mei.

Einddatum

1 mei 2021

Integrale aanpak

De omgevingswerken omvatten de volledige zone tussen het sportcentrum en de Magnolialaan. Centraal in het ontwerp ligt de parking met 72 parkeerplaatsen, omgeven door groenzones. Het gaat daarbij om een grasweide, wadi’s met ondergronds infiltratiebed, grasmatten, bomen en hagen. Het nieuwe terrein bestaat grotendeels uit waterdoorlatende materialen en krijgt daardoor een grote klimaatbestendigheid. De site krijgt ook riolering en wordt afgewerkt met een afsluiting, een dubbele draaipoort en een schuifpoort. Er zijn ook fietsnietjes voorzien.

Parkeercomfort voor sportsector

De sportsector in onze stad kijkt reikhalzend uit naar de omgevingswerken op de vroegere tennisvelden die al jarenlang als ‘tijdelijke’ parking worden gebruikt. De parking is ook al geruime tijd in erbarmelijke toestand.

Na de bouw van de turnhal was het wachten op de dojo om de omgeving grondig te vernieuwen. De parking krijgt het parkeerregime ‘blauwe zone’ (parkeerschijf) met vier uur parkeertijd elke dag van 9 tot 18 uur, behalve op zondag. Dit betekent een aanzienlijke verbetering van het parkeercomfort voor bezoekers van het sportcentrum, vermits langparkeerders gemeden worden.

Praktisch

De werken gaan van start op maandag 23 november en verlopen in drie fasen:

  • van 23 november tot nieuwjaar: opbreken toplaag van de oude tennisvelden, graven sleuven, archeologisch onderzoek;
  • van nieuwjaar tot de paasvakantie 2021: aanleg parking;
  • van na de paasvakantie tot eind april 2021: herasfalteren van de rondweg voor de sporthal en renoveren van de goten.

De totale kostprijs van het project bedraagt 378.594 EUR. De aannemer is Besix Infra.

Communicatie

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas

Sportcentrum De Witte Molen locatie
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen