Puitvoetstraat

Puitvoetstraat

Op maandag 16 maart gaat het rioproject in de Puivoetstraat van start. Zowel de riolering als de bovengrond worden volledig vernieuwd. Hieronder kom je alles te weten over de geplande werken.

Social media sharing

Wat

Aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, met een aparte afvoer voor hemelwater en voor afvalwater. Dit project gaat gepaard met de afkoppeling van regenwater op priv├ędomein. De bovengrond wordt volledig vernieuwd.

Waarom

 • Verbeteren van de waterzuivering op het grondgebied, door de gescheiden afvoer.
 • Verbeteren van de verkeersveiligheid voor de zachte weggebruikers door de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad met veiligheidszone en voetpaden.
 • Verfraaiing van het straatbeeld door groenaanplantingen en straatmeubilair.

Wanneer

De uitvoeringstermijn van het project bedraagt 150 werkdagen. De aannemer gaat van start op maandag 16 maart 2020. Het einde van de werken is voorzien in december 2020, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.

Timing en fasering

De timing in onderstaande fasering is richtinggevend en is onder meer afhankelijk van de weersomstandigheden en van de technische afwikkeling van de werken. Zie plan.

 • Fase 1A: van maandag 16 maart tot vrijdag 8 mei 2020
  Vanaf perceel verhuurbedrijf Dockx tot oprit terrein VK White Boys.
 • Fase 1B: van maandag 16 maart tot augustus 2020
  Vanaf oprit terrein VK White Boys tot 20 meter voorbij de Puitvoetwegel.
 • Fase 2A: van juni tot december 2020
  Vanaf 20 meter voorbij de Puitvoetwegel tot woning met huisnummer 189.
 • Fase 2B: november-december 2020
  Aansluiting Puitvoetstraat/Industriepark-West/Hoge Heerweg/Industriepark-Noord, onder N16/opritten E17.

Verkeerssituatie

De Puitvoetstraat is tijdens de werken niet toegankelijk voor autoverkeer. Voetgangers en fietsers krijgen wel vrije doorgang. In fase 1A geldt een specifieke verkeerscirculatie via de parking van Euroshop.

[Meer informatie volgt onder het kaartje]

Verkeerscirculatie tijdens Fase 1A in de Puitvoetstraat

Toegankelijkheid

De aannemer stelt alles in het werk om de straat maximaal toegankelijk te houden voor de bewoners. In principe blijft elke woning bereikbaar met de wagen, zij het soms op een tijdelijke ondergrond van steenslag, met uitzondering van de paar dagen dat de sleuf van de nieuwe riolering effectief voor de toegang naar de woning ligt. Ook tijdens bepaalde wegenwerken (ter plaatse gieten van betonnen boordstenen, asfalteringswerken) zijn de woningen voor enkele dagen niet bereikbaar met de wagen.

Wat met je huisvuil?

Je huisvuil kan je op straat zetten volgens de vaste regeling van de ophaalkalender. De aannemer houdt de straat zo lang mogelijk bereikbaar voor de vrachtwagens die het huisvuil komen ophalen. In de eigenlijke werkzone, die onbereikbaar is voor de vrachtwagens, zal de aannemer je huisvuil wegnemen en naar een plaats brengen die wel bereikbaar is voor de ophaaldiensten.

Kostprijs

De werken werden toegewezen aan de firma BESIX uit Schelle voor het totaalbedrag van 3.075.376 EUR, inclusief de werken op privaat domein.

Contactgegevens

Zoals bij andere rioprojecten wordt een vertegenwoordiger van de bewoners uitgenodigd om hangende problemen te bespreken op de wekelijkse werfvergadering in de werfwagen. Daarnaast kan je ook contact opnemen met de werfopvolgers:

 • De contactpersoon van de aannemer op de werf is Sander Beck (0478 87 31 28). Het noodnummer van de aannemer is 0497 52 07 78.
 • Het toezicht van de werken gebeurt door ingenieur Marc Verhaegen van de stedelijke technische dienst, tel. 03 778 35 42.
 • De afkoppelingen op priv├ęterrein worden begeleid door Nathalie Aelvoet (studiebureau Irtas), tel. 03 780 54 06 of irtas@irtas.be
 • Verder blijft ook de communicatiedienst in het stadhuis een aanspreekpunt, tel. 03 778 30 81 of e-mail: communicatie@sint-niklaas.be
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen