Reinaert Galerij

Reinaert Galerij | Voorgevel Stationsstraat

Ook in de Reinaert Galerij bouwen we aan een verrassende en levendige stad. De leegstaande winkelpanden maken plaats voor een groene en aangename doorsteek tussen de Collegestraat, Stationsstraat en Grote Markt.

Social media sharing
Inzoomen op tijdlijn

Begindatum

9 januari 2024

Gefaseerde afsluiting Reinaert Galerij

12 januari 2024

Ruimtelijk masterplan

1 februari 2024

Start sloop- en bouwwerken

1 januari 2025

Einde bouwproject

31 mei 2026

Einddatum

1 juni 2026

12 januari 2024

Gefaseerde afsluiting Reinaert Galerij

1 februari 2024

Ruimtelijk masterplan

1 januari 2025

Start sloop- en bouwwerken

31 mei 2026

Einde bouwproject

Een aangename openluchtdoorsteek

In de plaats van de Reinaert Galerij komt een aangename wandel- en fietsdoorsteek met ruimte voor vergroening, bewoning en enkele hedendaagse winkelpanden. Het nieuwe gebied wordt een aangename zone in de binnenstad. Het sluit aan op de winkelwandellus en de heraanleg van de Grote Markt, projecten waarmee het stadsbestuur de opwaardering van de stadskern wil versterken.

Doorgang Collegestraat - Stationsstraat

Met een openluchtdoorsteek tussen de Collegekerk en de Stationsstraat maken we de stadskern aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers. Via ontharding en vergroening van deze doorsteek dragen we bij tot de klimaatbestendigheid van de binnenstad. De aanleg zal gebeuren in de herkenbare stijl van de winkelwandellus. Zo creƫren we een aangenaam, samenhangend straatbeeld.

Doorgang Collegestraat- Grote Markt

Aan de hoek met de Grote Markt komt een beperkte, opgewaardeerde galerij met doorsteek naar een binnengebied met bewoning en verder naar de Stationsstraat. In het binnengebied zorgen enkele nieuwe kwalitatieve woonunits voor een levendige combinatie van wonen, leven en werken in een hedendaagse stadskern.

Rug aan rug met de Reinaert galerij worden tegelijkertijd door een ontwikkelaar enkele panden gesloopt in de Stationsstraat. Zij maken plaats voor een stadssupermarkt.

Handels- en horecazaken

Ook op de hoek met de Stationsstraat komen enkele nieuwe hedendaagse winkelpanden. Buik tegen Buik en Plaza Central zetten hun activiteit verder in de vernieuwde Reinaertontwikkeling. Daarnaast verwelkomen we in het gebied nog enkele kersverse detailhandels- en horecazaken.

Woonomgeving

De herontwikkeling van de Reinaert galerij houdt rekening met de bestaande bewoning. Ten behoeve van de privacy van de bovenliggende en achterliggende woningen en appartementen wordt er sterk rekening gehouden met impact op licht en zicht. De ondergrondse parking blijft behouden.

Bruisende omgeving

Bestaande, historische gebouwen zoals een verrassend koetshuis, historische kapel en de Collegekerk zorgen voor extra beeldkwaliteit naast een nieuwe architectuur. Het nieuwe Reinaertgebied wordt een te ontdekken plek in het hart van Sint-Niklaas met een groene en bruisende centrumvibe.

Is generated
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen