Speed-you-up: Europees project voor vroegtijdige schoolverlaters en NEET's

Logo Speed You Up

De stad Sint-Niklaas is ingestapt in het Europees samenwerkingsproject ‘Speed-you-up’. De algemene doelstelling van dit project is om het aantal vroegtijdige schoolverlaters en NEET's (staat voor ‘Not in Education, Employment or Training’, jongeren dus die niet werken en niet naar school gaan) te verminderen door hun motivatie en ondernemingsvaardigheden aan te scherpen.

Social media sharing

Jongeren werken in ‘ondernemershubs’ in kleine groepen aan een eigen ondernemingsidee, dat kan uitgroeien tot een pop-up of een echte onderneming. De ondernemershubs worden ingericht door scholen of lokale besturen. Leerkrachten, ondernemers en andere professionals coachen en begeleiden jongeren die aan een ondernemingsidee werken. Kenmerkend voor dit project is dat jongeren een ondernemingsidee uitwerken dat tegemoet komt aan de noden in hun eigen buurt. Op die manier leren ze zelf bij én dragen ze bij aan de kwaliteit van leven in de buurt waar ze wonen of naar school gaan. 

13 projectpartners uit België, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk werken samen aan dit project. Artevelde Hogeschool coördineert het project.

Dit is een project dat voor 60% gesubsidieerd wordt door de Europese Unie, binnen het EU-fonds Interreg 2 Zeeën.

Totaal projectbudget: 4.423.333,85 EUR. Hiervan wordt 2.654.000,31 EUR door het EU-fonds Interreg 2 Zeeën gefinancierd. Het budget voor de stad Sint-Niklaas bedraagt 387.700 EUR, waarvan 232.620 EUR door Europa wordt gefinancierd.

Meer weten over het project?

Onderwijs

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen