Timing van de werken

Social media sharing
Voorgevel van zwembad De Watermolen
Achtergevel van zwembad De Watermolen

Rioleringsproject

Een eerste deelproject is een rioleringsproject in opdracht van Aquafin. Voor het regenwater wordt de ingebuisde waterloop Molenbeek hier opnieuw aangelegd in open bedding. Het afvalwater komt in een riolering onder de grond. Deze werken duren ongeveer een jaar. Tot eind 2023 werkt Aquafin vooral in het deel tussen de Pijkedreef en het zuiveringsstation.

Zwembad De Watermolen

De bouw van het zwembad De Watermolen kan eveneens van start gaan, nu zwembadbouwer Sportoase over een definitieve omgevingsvergunning beschikt. Door een beroepsprocedure heeft de start van de werf een jaar vertraging opgelopen. Tegen eind 2025 verrijst hier een duurzaam zwembadgebouw met een 50 m-sportbad, een doelgroepenbad, een recreatie- en een wellnesszone. Tot eind 2023 vinden de grondwerken plaats. 

Sportkringpark

Het parkgedeelte omvat een centraal paviljoen, een kunstgrasveld voor voetbalwedstrijden, enkele kleinere kunstgrasveldjes, twee grote voetbalpleinen, een speelbos, een speeltuin, een hondenuitloopweide, een centraal grasveld... De meeste werken hiervoor gaan gefaseerd van start in het voorjaar van 2024,  omdat eerst de grootste werken van het rioproject achter de rug moeten zijn. 

GSM-mast

De gsm-mast wordt verplaatst van aan de Watermolenstraat naar de andere kant van het park, aan de Pijkedreef. Tegen eind 2023 wordt de nieuwe pyloon geplaatst, daarna worden hier de nodige installaties op aangebracht. De oude pyloon wordt afgebroken als de nieuwe volledig operationeel is, tegen mei 2024. 

 

Overzichtsplan Sportkringpark
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen