Stadsrandbos Noord

Locatie van het nieuwe stadsrandbos

De stad heeft het voornemen om een toegankelijk buurtbos te voorzien achter de Dillaartwijk. Stadsrandbos Noord is één van de buurtbossen die de stad wenst te realiseren in de groene lobben nabij de woonomgevingen van de stad.

Social media sharing

De jeugdverenigingen zijn al jaren vragende partij om een nieuw bos in het noorden van de stad te ontwikkelen als tegenhanger van het zuidelijk gelegen stadsbos Puitvoet. Het voorzien van een stadsrandbos ten noorden van de stad werd tevens aanbevolen in het lobbenstadmodel van de stad.

Om de realisatie van het Stadsrandbos Noord ook juridisch te verankeren werd beslist om voor het gebied een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op te maken voor de herbestemming als bosgebied. De eerste stap in het planproces is de opmaak van de startnota.

Deze nota is raadpleegbaar van 24 september 2021 tot en met 22 november 2021. Tijdens deze periode kan je een reactie bezorgen aan het college van burgemeester en schepenen, Grote Markt 1, 9100 Sint-Niklaas, afgeven in het stadhuis tegen ontvangstbewijs of digitaal bezorgen via onderstaande knop, uiterlijk 22 november 2021.

De stad organiseert hierover ook een participatiemoment op donderdag 7 oktober 2021 doorlopend van 17 tot 20 uur in de zaal onder de Christus Koningkerk, Heistraat 206, waarop je ook een reactie kwijt kan.

Meer info is ook te vinden in het introductiefilmpje hieronder of in de bijlagen onderaan deze pagina.

Ruimtelijke planning

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas

Communicatie

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen