Winkelwandellus - Fase Albert en Mercator

Impressie van de Richard Van Britsomstraat
Impressie van de Paul Snoeckstraat
Impressie van de Broodstraat
Impressie van de Casinostraat
Impressie van het Collegeplein

We zijn dit voorjaar gestart met de voorbereiding van de volgende fase van de winkelwandellus. Het gaat om de Prins Albertstraat, Regentieplein, Dokter Verdurmenstraat en Zamanstraat. Daarbij willen wij meer doen dan enkel de bestaande infrastructuur op het openbaar domein vernieuwen.

 

Social media sharing

Drie scenario’s voor de verkeerscirculatie

We willen samen met de buurtbewoners nadenken hoe we de omgeving op een meer kwalitatieve manier kunnen inrichten. Maar vooraleer de ontwerpers aan de slag kunnen gaan, moeten de toekomstige verkeersstromen in kaart worden gebracht. De verkeersstromen zijn immers heel bepalend voor de indeling van de ruimte. Daarom moeten er weloverwogen keuzes worden gemaakt.

Om structuur aan te brengen in dit keuzeproces werden drie werkbare scenario’s uitgewerkt. Elk scenario heeft voor- en nadelen. Ze zijn dan ook vooral bedoeld om over de verkeerssituatie na te denken. Geen van drie scenario’s is te nemen of te laten. Wij willen vooral vernemen hoe jij als buurtbewoner denkt over de verschillende opties.

Concreet vragen wij om doorheen de drie scenario’s te gaan met verschillende brillen, om een zo goed en ruim mogelijk beeld te krijgen. Geef je beoordeling met deze afwegingscriteria in het achterhoofd:

  • Verkeersveiligheid (veiligere kruispunten, snelheid).
  • Aangenaam wonen (verkeersdrukte, minder parkeerzoekverkeer…).
  • Fietsverbindingen in de wijk.
  • Bereikbaarheid (omrijfactor, bereikbaarheid parking Zwijgershoek…).
  • Mogelijkheden om de omgeving aantrekkelijker te maken (inrichting Regentieplein als verblijfsplek, vergroening, accentueren waardevolle gevels, plaatsen fietsnietjes…).

Webinar

Om je te begeleiden bij het beoordelen van de drie scenario’s houden we een webinar op maandagavond 26 april waarin we ze toelichten.  Je kan het webinar hier herbekijken. Deelnemen aan de bevraging (zie boven) kan tot zaterdag 15 mei.

Projecten openbaar domein

Industriepark-Noord
4
9100
Sint-Niklaas

Communicatie

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen