Winkelwandellus - Fase Richard en Paul (in uitvoering)

Impressie van het Collegeplein

Met de heraanleg van de Collegestraat eindigt de fase Paul van de winkelwandellus. Net zoals de afgewerkte delen van de winkelwandellus wordt de Collegestraat groen, licht en fraai. Het wordt er ook veiliger voor de zachte weggebruikers.

Social media sharing
Inzoomen op tijdlijn

Begindatum

28 juni 2021

Fase 3: Collegestraat 28 tot Paul Snoekstraat

11 oktober 2020

Tot midden november

Fase 1: Collegestraat 1 tot 22

28 juni 2021

Tot 13 augustus

Fase 2: Collegestraat 22 tot 28

6 september 2021

Tot 18 oktober

Einde van de werken

20 november 2021

Einddatum

20 november 2021

Timing en fasering

De heraanleg van de Collegestraat gaat van start op maandag 28 juni. De werken worden uitgevoerd in drie fasen (zie ook plan in bijlage onderaan deze webpagina).

  • Fase 1: Collegestraat 1 tot 22: 28 juni tot 13 augustus.
  • Fase 2: Collegestraat 22 tot 28: 6 september tot 18 oktober.
  • Fase 3: Collegestraat 28 tot Paul Snoekstraat: 11 oktober tot midden november.

De timing is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden.

Bereikbaarheid van de woningen

Tijdens de werken is de Collegestraat slechts beperkt toegankelijk voor voertuigen, enkel voor plaatselijk verkeer en enkel buiten de werfzone (zie fasering). Ook garages die in de werfzone liggen zijn dan niet toegankelijk.

U kan als bewoner een tijdelijke bewonerskaart krijgen om te parkeren in zone 4 en 5 (zie plan stadskern in bijlage onderaan deze webpagina). U kan deze tijdelijke kaart bekomen bij de mobiliteitswinkel in het stadhuis, na afspraak.

Mobiliteitswinkel

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas

Geen doorgaand verkeer mogelijk, ook niet van fietsers en voetgangers

Doorgaand verkeer is niet mogelijk in de Collegestraat, tijdens de volledige periode van de werken. Ook fietsers en voetgangers, onder meer op weg naar de scholen en de academies, krijgen geen doorgang. De werfzone is gevaarlijk. Er zijn zware voertuigen en machines aan het werk. Wij kunnen de veiligheid van de zachte weggebruikers in de werfzone niet garanderen.

Fietsers en voetgangers kunnen de scholensite bereiken via de Parkstraat en Hofstraat.

Ophaling huisvuil

Wanneer uw woning in de werfzone ligt en niet bereikbaar is voor de ophaalwagens, mag u uw huisvuil blijven aanbieden volgens de planning van de ophaalkalender van MIWA. Zet uw afval buiten vóór 6 uur de dag van de ophaling of na 18 uur de avond voordien. De aannemer verzamelt de aangeboden afvalfracties (huisvuil, PMD, papier en karton) naar een plaats die voor de ophaalwagens bereikbaar is. Dat geldt ook voor uw gft-container en uw diftar-container. Op de containers hangt een adressticker. Op die manier kan de aannemer de leeggemaakte containers terug aan de juiste woning plaatsen.

Minder hinder

Minder hinder is niet hetzelfde als geen hinder. De aannemer probeer de hinder te beperken waar mogelijk. Bij problemen is de werfleider het eerste aanspreekpunt! Enkel bij hem krijg je de correcte informatie.

Contact

Werfleider Wesley Claessens

Mercatorstraat
61
9100
Sint-Niklaas

Projecten openbaar domein

Industriepark-Noord
4
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen