Senioren

Social media sharing
Seniorenweek

Seniorenweek

16, 17, 18, 19 en 20 november: afhaalontbijt voor senioren

In samenwerking met de dienstencentra en sociaal restaurant de Variant bieden we op 5 locaties in onze stad aan onze senioren een afhaalontbijt aan. Kostprijs voor het ontbijt is 8 EUR per persoon. Voor mensen met een kansenpas is het 5 EUR. Wie wil, kan ook voor het deluxe ontbijt gaan. Dan betaal je 4 EUR extra (of 3 EUR extra voor mensen met een kansenpas).

Reserveren op voorhand is verplicht via 03 778 37 27 of via nermina.mujan@sint-niklaas.be. Reserveren kan vanaf 2 november 2020. Het ontbijt vindt telkens plaats tussen 8.30 uur en 10.30 uur. 

Op volgende plaatsen kan je een ontbijt nuttigen:

  • Maandag 16 november: De Klavers in Belsele, Sint-Andriesstraat 4
  • Dinsdag 17 november: Centrum Ten Bos, Nieuwkerken, Ten Bos 33
  • Woensdag 18 november: DC ’t Lammeken, Lamstraat 23
  • Donderdag 19 november: Buurtthuis Reynaertpark
  • Vrijdag 20 november: DC De Schutterij, Sinaai, Vleeshouwersstraat 8B
     

16, 17, 18, 19 en 20 november: Archieffilms op TV OOST

Van maandag 16 tot vrijdag 21 november, telkens vanaf 14.30 uur, zendt TV OOST een unieke vijfdelige filmreeks uit, samengesteld door het stadsarchief. De historische filmvoorstellingen over onze stad brengen elk één bepaald decennium uit de vorige eeuw in beeld. Sfeerbeelden van de jaren 1930 tot en met de ‘seventies’ passeren de revue in vijf afleveringen. Elk aflevering wordt ingeleid en toegelicht. Geniet van het Sint-Niklaas uit de jaren 30, 40, 50, 60 en 70. Deze beelden brengen ongetwijfeld mooie herinneringen terug naar boven. Je kan de films ook online bekijken op www.sint-niklaas.be/archieffilms

 

 

Vrijdag 11 december: digibib: digitaal fotoboek maken, 10.30 uur, hoofdbib

Een fotoboek maken is gemakkelijk, snel en leuk. Met gebruiksvriendelijke editors kan je je foto’s bewerken, schikken of laten schikken in een uniek album met tal van creatieve opties. Zo kan je je mooiste momenten blijven koesteren.

In samenwerking met Seniorennet die gedurende het hele jaar infosessies geven in de bib over digitale activiteiten.

Waar: de Bib Sint-Niklaas, Hendrik Heymanplein 3.

Gratis.

Voor meer info of reservaties: 03 778 34 00 of bibpubliekswerking@sint-niklaas.be.

 

Seniorengids

Ken je de seniorengids van Sint-Niklaas? Het gaat om een handig naslagwerk boordevol informatie, specifiek afgestemd op de vragen en de noden van onze 65-plussers. De gids is thematisch opgebouwd en bundelt onder meer info over cultuur en vrije tijd, mobiliteit, sociale dienstverlening, voordelen en premies, gezondheid en zorg, wonen en preventie en veiligheid. Een uitgebreide alfabetische trefwoordenlijst maakt je direct wegwijs in de nieuwe publicatie. Je kan deze gratis verkrijgen aan de balie van het stadhuis of welzijnshuis. Lukt het niet om tot daar te komen? Neem dan contact op met de balie van het welzijnshuis, 03 778 66 66.

Bijlage

Contact

Mens en samenleving

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen