Senioren

Social media sharing
Seniorenweek

Seniorenbeurs

Op dinsdag 19 november zijn alle senioren van Sint-Niklaas en omgeving van harte welkom op  de vijfde editie van de seniorenbeurs in ’t Bau-huis, van 10 tot 17 uur. Kom er ontdekken wat Sint-Niklaas jou te bieden heeft!

Tal van vrijetijdsorganisaties, thuiszorgdiensten, stadsdiensten en ouderenvoorzieningen stellen zich voor op een aantrekkelijke standenmarkt. Verder staan er ook heel wat demonstraties en workshops op het programma, zoals de zorgrobot, apps en digitale toepassingen, het gebruik van een AED-toestel, modeshow, een lezing en een uitgebreide dansdemo.

De toegang tot de seniorenbeurs is gratis. Je kan er ook iets drinken of lekker snoepen. ’t Bau-huis (Slachthuisstraat 60) is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt vlak bij het station van Sint-Niklaas. Gratis parkeren kan aan het gebouw zelf of betalend op de parking van de NMBS.

Seniorengids

Alle bezoekers van de seniorenbeurs krijgen een gratis exemplaar van de nieuwe seniorengids. Het gaat om een handig naslagwerk boordevol informatie, specifiek afgestemd op de vragen en de noden van onze 65-plussers. De gids is thematisch opgebouwd en bundelt onder meer info over cultuur en vrije tijd, mobiliteit, sociale dienstverlening, voordelen en premies, gezondheid en zorg, wonen en preventie en veiligheid. Een uitgebreide alfabetische trefwoordenlijst maakt je direct wegwijs in de nieuwe publicatie.

Bijlage

Seniorenweek

De seniorenbeurs vindt plaats tijdens de derde week van november. Dat is niet toevallig, want het gaat om de ‘seniorenweek’, sinds vele jaren een Vlaamse themaweek. Het stadsbestuur, de seniorenraad en tal van organisaties bundelden de krachten om jou opnieuw een hele week lang een waaier aan activiteiten aan te bieden. Dit zijn alvast enkele smaakmakers.

  • Woensdag 20 november: Dag van het seniorentheater, 9 uur tot 15.45 uur, Anton van Wilderodezaal (VTS-site) en Greta Weynzaal.
  • Woensdag 20 november: Wandeling, 13 uur, dienstencentrum De Wilg.
  • Donderdag 21 november: Muziekquiz S-Plus, 14 uur, café Familia.
  • Maandag 25 november: Soirée Decolletée – Vrouwen zingen Drs. P, 14 uur, stadsschouwburg.
  • Maandag 25 november: Filmvoorstelling Third Act, 14 uur, dienstencentrum Sinaai.
  • Dinsdag 26 november: Digibib @ppman Johan Hessels demonstreert interessante apps, 10 uur, hoofdbib.
  • Vrijdag 29 november: Rapklap, 14 uur, Dienstencentrum Den Aftrap.

Seniorenbal

Na het grote succes van vorig jaar komen de drie dames van The Motown Supremacy terug. Ze worden begeleid door een strakke, funky live band. Ze nemen je mee door de geschiedenis van Motown Music. Het bal vindt plaats op vrijdag 22 november in ’t Bau-huis en begint om 14 uur. De deuren gaan open om 13 uur open. Na het optreden is er nog een DJ tot 18 uur. Tickets: 3 EUR en 2 EUR voor kansenpashouders, te verkrijgen aan de balie van het welzijnshuis, telefonisch of via mail te reserveren of aan de kassa. Wees er vlug bij want de kaarten zijn beperkt!

Open seniorenraad

Heel wat mensen voelen zich eenzaam in onze steeds groter wordende samenleving, ook senioren. ‘Eenzaamheid’ is daarom het thema van de seniorenweek 2019. De seniorenraad nodigt alle senioren uit die belangstelling hebben in dit thema voor een open seniorenraad.. Een deskundige geeft een toelichting en daarna is er tijd voor vragen en bemerkingen uit het publiek. Alle senioren zijn van harte welkom op woensdag 27 november in de trouwzaal van het stadhuis. De toegang is gratis. De deuren gaan open om 13.30 uur. Gelieve je aanwezigheid te bevestigen via 03 778 37 19 of senioren@sint-niklaas.be. Na de raad is er nog een kleine receptie voorzien.

Contact

Mens en samenleving

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen