Senioren

Social media sharing

We worden met zijn allen steeds ouder. Dat is eigenlijk vooral goed nieuws. Senioren van vandaag zijn vaak actieve burgers, die zich met hun kennis en ervaring inzetten voor hun omgeving en voor de samenleving. 

De toenemende vergrijzing van de bevolking plaatst het stadsbestuur en het OCMW ook voor de uitdaging om Sint-Niklaas te ontwikkelen tot een leeftijdsvriendelijke stad. Dat gebeurt aan de hand van beleidsplannen die beschrijven hoe we toekomstige noden van de senioren kunnen opvangen, bijvoorbeeld huisvestiging en gezondheidszorg. De stad legde daarvoor concrete acties en initiatieven vast in het ouderenbeleidsplan en het OCMW in het zorgstrategisch plan.

Ouder worden heeft ook vele facetten. Eens je de kaap van 55 bereikt hebt en zeker wanneer je op pensioen gaat, verandert je leven grondig. Plots krijgt je meer tijd om te studeren, te reizen, vrienden op te zoeken, een hobby uit te oefenen … of gewoon zalig niks te doen. Om je wegwijs te maken in het enorme aanbod voor senioren, maakte de stad in 2018 al de twaalfde editie van de Seniorengids. De Seniorengids is een handig instrument voor 55-plussers. Naast informatie over pensioenen, dienstverlening, gezondheid en huisvesting, gaat er ook aandacht naar vrije tijd, ontspanning, inspraak, mobiliteit en veiligheid.

Contact

Mens en samenleving

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen