Team Mondiaal

Sint-Niklaas denkt verder dan haar eigen stadsgrenzen. Het lokale en het mondiale zijn meer dan ooit verbonden. We onderhouden de internationale contacten die we doorheen de jaren opbouwden met partner- en zustersteden en houden de vinger aan de pols over internationale ontwikkelingen en steunmaatregelen.

Derde Vredesprijs

Tijdens de jaarlijkse Vredefeesten reikt het stadsbestuur van Sint-Niklaas een Vredesprijs uit. Organisaties, verenigingen, individuen en initiatieven die een uitgesproken band hebben met Sint-Niklaas komen in aanmerking voor deze prijs. De eerste twee laureaten waren Nelly Maes en Philip De Klerck. 

Mogelijke laureaten moeten volgende principes huldigen:

  • geweldloosheid
  • respect
  • verdraagzaamheid
  • non-discriminatie
  • solidariteit

De initiatieven die zij ontwikkelen moeten bovendien inspirerend kunnen werken voor anderen.

Wil je ook aanwezig zijn op de uitreiking van de derde Vredesprijs? 

Dat kan op zondag 3 september 2023 om 12.15 uur in de trouwzaal van het stadhuis.
Stuur een mailtje met de bevestiging van je komst naar: internationalesamenwerking@sint-niklaas.be.

Europa

We blijven op de hoogte van Europese projecten in het kader van jumelages en stedenbanden. We organiseren activiteiten in het kader van de Dag van Europa en Europese dag van de talen.

MOOOV

In het culturele voorjaar van Sint-Niklaas heeft het MOOOV filmfestival een bijzondere plaats veroverd. De combinatie van aangrijpende films en een wijde blik op de wereld maken van MOOOV een buitenbeentje. Jaarlijks trekt MOOOV een vers blik verre reizen open. Tijdens het festival worden prachtige films uit de hele wereld vertoond: cinematografisch vakmanschap met stevige verhalen, die blijven kleven. Ook scholen zijn van harte welkom op dit festival voor een traject op maat

Mondiale solidariteit

Het is een belangrijke taak van onze stad om de mondiale solidariteit van de Sint-Niklase bevolking te verhogen. Dit doen we door zelf sensibiliserende activiteiten uit te werken, door Sint-Niklase mondiale organisaties te ondersteunen en door samen te werken met verschillende partners.

Stedenbanden

Sinds 2003 heeft onze stad een officiële stedenband met de stad Tambacounda in Oost-Senegal, op 460 kilometer van de hoofdstad Dakar. Dit is de hoofdstad van de gelijknamige regio Tambacounda. Tambacounda telt circa 140.000 inwoners.

Sint-Niklaas en Tambacounda werken samen op de domeinen ‘burgerlijke stand’ en ‘lokale economie’.

Zelf organiseren

Wil je zelf iets organiseren? Heb je een activiteit met een buitenlandse partner in gedachten? Raadpleeg het subsidiereglement of mail voor meer informatie.

Contact

Team Mondiaal

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas

Facebook

Bezoek de Facebook-pagina over team Mondiaal:

Nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief Mondiaal Sint-Niklaas:

Contact

Team Mondiaal

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen