Praktisch

Social media sharing

Wat neem je mee op de dag van de verkiezingen?

  • Je oproepingsbrief. Deze brief zit de vierde week van september in je brievenbus.
  • Je identiteitskaart (of een bewijs van identiteit met foto afgeleverd door de politie of team burgerzaken).

Het adres van je stembureau is vermeld op je oproepingsbrief. Je kan er terecht om je stem uit te brengen van 8 tot 15 uur.

Volmachten, dubbels van je oproepingsbrief & identiteitsdocumenten

In het stadhuis kan je bij team burgerzaken onder meer terecht voor volmachten, dubbels van je oproepingsbrief en identiteitsdocumenten. 

Het stadhuis is ook open op zondag 14 oktober 2018 van 8 tot 14 uur, enkel voor duplicaten van oproepingsbrieven en identiteitsdocumenten.

Vermijd files en parkeerproblemen

Op je oproepingsbrief staat het adres van het stembureau waar je verwacht wordt. Er zijn 16 locaties verspreid over de stad. Voor wie problemen heeft om zich te verplaatsen, is er voldoende aandacht voor parkeermogelijkheid vlakbij. Het stadsbestuur doet een warme oproep aan alle inwoners om met de fiets of te voet naar de stembus te komen. Er zal voldoende plaats zijn om je fiets veilig achter te laten.

Tip: hou rekening met het uur van voorkeur dat op je oproepingsbrief staat. Stemmen kan van 8 tot 15 uur, maar we raden je aan om zoveel mogelijk gespreid te komen. In de namiddag zijn de wachttijden ook korter.

Vlaanderen kiest

Voor alle informatie over de verkiezingen kan je terecht op www.vlaanderenkiest.be, de officiële verkiezingswebsite van de Vlaamse overheid. Je vindt er op 14 oktober ook de resultaten van de verkiezingen. Het e-mailadres voor verdere vragen is info@vlaanderenkiest.be. Je kan ook gratis bellen naar 1700, het nummer van de Vlaamse overheid, elke werkdag van 9 tot 19 uur.

Contact

Burgerzaken

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen