Bibliotheek

Social media sharing

De Bib is dé plek bij uitstek voor wie boeken, cd's, films en meer wil ontlenen, maar ook voor wie de krant of een tijdschrift wil lezen of van internetcomputers wil gebruik maken.

De Bib is ook een echte cultuurtempel in Sint-Niklaas. Er staan vaak tentoonstellingen, lezingen en workshops op het programma.

Je vindt de hoofdbibliotheek op het Hendrik Heymanplein. Daarnaast zijn er ook vier bibfilialen, in Belsele, Sinaai, Nieuwkerken en in de Clementwijk in Sint-Niklaas.

Literatuur

Voor jong of iets ouder, voor een menigte of de meerwaardezoeker, het aanbod aan literaire evenementen in de stad is groot en divers. Hoogstaande en gezellige poëziezondagen, lezingen over en met auteurs, schrijfcursussen, tentoonstellingen over het literaire erfgoed van de stad, het stimuleren van jong dichterstalent, het jaarlijks festival Archipel, een poëzieroute in de velden van Puivelde, de driejaarlijkse Paul Snoekprijs, enz. Bib, cultuurcentrum en vele externe partners zorgen er jaarlijks voor dat je ogen en vooral oren tekort komt om je passie voor literatuur te bevredigen.

Voor een actueel overzicht van lezingen in Sint-Niklaas kan je terecht op de vrijetijdswebsite ontdeksintniklaas.be.

Bibliotheek

Hendrik Heymanplein
3
9100
Sint-Niklaas

Cultuurcentrum

Paul Snoekstraat
1
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen