Dienstencentra, buurthuizen en clubhuisjes

Social media sharing

In je wijk en woonomgeving vind je altijd wel leuke ontmoetingsplaatsen.  In de dienstencentra worden heel wat activiteiten georganiseerd en vind je gezellige cafetaria's. Ook in de buurthuisjes en clubhuisjes vlakbij je woning is een aangename namiddag of een babbel met je buren en wijkbewoners nooit ver weg. 

Dienstencentra

Amusement, ontspannende activiteiten, sociale en culturele evenementen of wat bijleren, het kan allemaal in onze dienstencentra in het centrum van Sint-Niklaas, en in onze antennepunten in de deelgemeenten Belsele en Nieuwkerken. In de cafetaria van de dienstencentra en antennepunten serveren we ook dagelijks een warme maaltijd.

Ontspannen in onze dienstencentra

De dienstencentra De Wilg en Den Aftrap en alle antennepunten in de deelgemeenten bieden een waaier aan sociale en culturele activiteiten, en heel wat ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud. Zo organiseren we er onder meer dansnamiddagen, maar ook een bingodag, een kaart – of petanquetornooitje. Het zijn ontmoetingscentra waar heel wat te beleven valt.  Iedereen is welkom, met extra aandacht voor ouderen en de meest kwetsbaren.

De dienstencentra zijn gezellig ingericht met een leuke cafetaria met veranda en/of terras, en een tuin of park. Het is er aangenaam vertoeven. Alle faciliteiten zijn aangepast voor rolstoelgebruikers.

Alle activiteiten in de dienstencentra en de antennepunten staan in hun tweemaandelijkse activiteitenkalender. Zie onderaan.

Bijleren in onze dienstencentra

Wie graag nog wat wil bijleren, kan deelnemen aan opleidingen en cursussen, zoals onder meer lessen in Frans en werken met de computer.  In de dienstencentra De Wilg en Den Aftrap vind je computers waarop je gratis kan surfen op het internet.

Warme middagmaaltijden in onze dienstencentra

In de cafetaria van de dienstencentra en in de antennepunten serveren we elke middag een warme maaltijd. Je kan er de hele dag ook genieten van een drankje of een kleine snack, een wafel of een ijsje. 

Maaltijden dienstencentrum De Wilg:  momenteel geen warme maaltijden tot eind 2019. Je kan wel terecht in dienstencentrum Den Aftrap of in sociaal restaurant De Variant.

Maaltijden dienstencentrum Den Aftrap : maandag - vrijdag  om 12 uur

En nog veel meer …

Bad– en douche

Dienstencentrum De Wilg: maandag - vrijdag van 10 tot 12.30 uur en 13 tot 16 uur

Dienstencentrum Den Aftrap: maandag - vrijdag van 10 tot 12 uur en van 13.15 tot 16 uur

Kapper

Dienstencentrum  De Wilg:  donderdag van 9 tot 12 uur en vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur

Dienstencentrum Den Aftrap: donderdag van 13 tot 17 uur

Voetverzorging

Dienstencentrum De Wilg: woensdag van 13 tot 16.30 uur

Contact

Dienstencentrum Den Aftrap

Gerdapark
14
9100
Sint-Niklaas

Dienstencentrum De Wilg

Lamstraat (tijdelijk Lamstraat 44 in WZC De Spoele)
23
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen