Dienstencentra, buurthuizen en clubhuisjes

Social media sharing

In je wijk en woonomgeving vind je altijd wel leuke ontmoetingsplaatsen.  In de dienstencentra 't Lammeken, Den Aftrap en De Schutterij van Zorgpunt Waasland worden heel wat activiteiten georganiseerd en vind je gezellige cafetaria's. Ook in de buurthuisjes en clubhuisjes vlakbij je woning is een aangename namiddag of een babbel met je buren en wijkbewoners nooit ver weg. 

Dienstencentra

Amusement, ontspannende activiteiten, sociale en culturele evenementen of wat bijleren, het kan allemaal in de dienstencentra van Zorgpunt Waasland in het centrum van Sint-Niklaas, in Sinaai en in onze antennepunten in de deelgemeenten Belsele en Nieuwkerken. In de cafetaria van de dienstencentra en antennepunten serveren we ook dagelijks een warme maaltijd.

Ontspannen in onze dienstencentra

De dienstencentra 't Lammeken (nieuwe naam voor De Wilg), Den Aftrap en De Schutterij en de antennepunten in Belsele en Nieuwkerken bieden een waaier aan sociale en culturele activiteiten, en heel wat ontspanningsmogelijkheden voor jong en ouder. Zo organiseren we er onder meer dansnamiddagen, maar ook een bingodag, een kaart – of petanquetornooitje. Het zijn ontmoetingscentra waar heel wat te beleven valt.  Iedereen is welkom, met extra aandacht voor ouderen en de meest kwetsbaren.

De dienstencentra zijn gezellig ingericht met een leuke cafetaria met veranda en/of terras, en een tuin of park. Het is er aangenaam vertoeven. Alle faciliteiten zijn aangepast voor rolstoelgebruikers.

Alle activiteiten in de dienstencentra en de antennepunten staan in hun tweemaandelijkse activiteitenkalender.

Bijleren in onze dienstencentra

Wie graag nog wat wil bijleren, kan deelnemen aan opleidingen en cursussen, zoals onder meer lessen in Frans en werken met de computer.  In de dienstencentra 't Lammeken en Den Aftrap vind je computers waarop je gratis kan surfen op het internet.

Warme middagmaaltijden in onze dienstencentra

In de cafetaria van de dienstencentra en in de antennepunten serveren we elke middag een warme maaltijd. 's Namiddags kan je in de dienstencentra genieten van een lekkere koffie, een andere drankje of een kleine snack.

Bad/douche en andere dienstverlening

Ook voor een bad of douche, een afspraak bij de kapper of een voetverzorging kan je in de dienstencentra van Zorgpunt Waasland terecht. 

Contact

Dienstencentrum Den Aftrap

Gerdapark
14
9100
Sint-Niklaas

Dienstencentrum 't Lammeken / sociaal restaurant De Variant

Lamstraat
23
9100
Sint-Niklaas

Dienstencentrum De Schutterij

Vleeshouwersstraat
8B
9112
Sinaai
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen