Een zaal huren

Social media sharing

Zoek je een zaal voor je vereniging? Wil je een vergadering, vorming, tentoonstelling, workshop of lezing organiseren? Wij stellen een uitgebreide infrastructuur ter beschikking voor de organisatie van allerhande activiteiten. Je vindt een overzicht in de brochure 'zalen voor verenigingen'. Doe je aanvraag uiterlijk 6 weken vóór de activiteit is. 

Sinds 9 juni kan er weer wat meer in onze zalen. We geven hieronder graag al mee wat terug mogelijk is in onze
zalen voor deze maand.

Vergaderen en reguliere activiteiten waarbij iedereen neerzit, kunnen terug.

Het aantal personen waarmee je mag samenkomen is afhankelijk van welke zaal je wenst te gebruiken, bekijk hiervoor het overzicht in: ‘totaal aantal toegelaten personen in onze lokalen’. Op die manier voldoe je aan de afstandsregels van 1.5 meter.

Wanneer je een activiteit inplant, waarbij je publiek uitnodigt, of ook wanneer je eten of dranken voorziet, gelden er andere richtlijnen en is het horecaprotocol van toepassing.

Om jullie voor die activiteiten (bijvoorbeeld feesten, gezellig samenzijn…) toelating te kunnen geven, vragen wij hiervoor een CERM in te vullen en ons deze te bezorgen.

Hou het veilig en respecteer volgende maatregelen aub:
- Vorm groepjes van maximum 4 personen, wissel deze groepen niet van samenstelling en respecteer de afstand tussen deze groepen. Op anderhalve meter blijft het veiliger tot iedereen gevaccineerd is.
- Zorg voor een goede verluchting.
- Was je handen regelmatig. En volg ook de overige hygiëneregels zoals bij het hoesten of niezen.
- Reinig en ontsmet gebruikt materiaal.
- Hou afstand en vermijd samenscholingen, ook bij het toekomen of verlaten van het lokaal.
- Iedereen in het gezelschap gevaccineerd? De mondmaskers mogen af. .Je mondmasker mag dus uit wanneer je volledig gevaccineerd bent (en 2 weken na je laatste prik).
Is dit niet het geval dan mag je mondmasker wel uit wanneer je zit, maar zet je het op wanneer je je verplaatst.
- Informeer je bezoekers, leden over deze maatregelen.

- Ziek of symptomen? Blijf thuis en neem contact met je huisarts.
- Test jezelf als je nog niet gevaccineerd bent. Je vindt een zelftest bij de apotheker.

Afhankelijk van de aard van je activiteit, vind je ook specifiekere richtlijnen terug in de sectorprotocollen:
https://www.info-coronavirus.be/nl/protocollen/

*Plan je een activiteit met publiek en/of voorzie je eten of dranken, kijk dan zeker volgende sites na: https://heropstarthoreca.be/
Ga naar het COVID Event Risk Model (CERM)
De Vlaamse overheid ontwikkelde een tool die je kan invullen om je evenement te screenen op de coronamaatregelen. De tool is zo opgebouwd dat je door het invullen van een eenvoudige vragenlijst je evenement kan scannen op haar COVID-veiligheidsrisico. Dit wordt weergegeven met behulp van een kleurenlabel: groen, oranje, rood. Dit label wordt als de referentie beschouwd door lokale overheden bij het verlenen van vergunningen. Het resultaat van de tool moet je verplicht, ongeacht of het evenement binnen of buiten doorgaat, meesturen met je aanvraagformulier evenementen: https://www.sint-niklaas.be/onze-dienstverlening/cultuur-en-vrije-tijd/evenementen-activiteiten/zelf-een-evenement-organiseren

Alle tarieven voor het gebruik van infrastructuur vind je onder retributies.

Niet gevonden wat je zocht? Of je wil een privé-activiteit zoals een verjaardagsfeest, babyborrel of huwelijksfeest organiseren?  
Kijk ook eens in de brochure 'zalen voor privépersonen en verenigingen'. Daarin vind je een overzicht van zalen die particulier worden verhuurd in Sint-Niklaas.

Verhuur je een zaal en wil je graag opgenomen worden in onze brochure? Bezorg ons dan je gegevens via het invulformulier.

Contact

Ondersteuning cultuur en vrije tijd

Grote Markt
45
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen