Senioren

Social media sharing
Seniorenweek

Seniorengids

Ken je de seniorengids van Sint-Niklaas? Het gaat om een handig naslagwerk boordevol informatie, specifiek afgestemd op de vragen en de noden van onze 65-plussers. De gids is thematisch opgebouwd en bundelt onder meer info over cultuur en vrije tijd, mobiliteit, sociale dienstverlening, voordelen en premies, gezondheid en zorg, wonen en preventie en veiligheid. Een uitgebreide alfabetische trefwoordenlijst maakt je direct wegwijs in de nieuwe publicatie. Je kan deze gratis verkrijgen aan de balie van het stadhuis of welzijnshuis. Lukt het niet om tot daar te komen? Neem dan contact op met de balie van het welzijnshuis, 03 778 66 66.

Archieffilms

Tijdens de seniorenweek in november kon je op TV OOST kijken naar een unieke vijfdelige filmreeks, samengesteld door het stadsarchief. Je kan de films nog steeds online bekijken op www.sint-niklaas.be/archieffilms De historische filmvoorstellingen over onze stad brengen elk één bepaald decennium uit de vorige eeuw in beeld. Sfeerbeelden van de jaren 1930 tot en met de ‘seventies’ passeren de revue in vijf afleveringen. Geniet van het Sint-Niklaas uit de jaren 30, 40, 50, 60 en 70. Deze beelden brengen ongetwijfeld mooie herinneringen terug naar boven.

Contact

Mens en samenleving

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen