Provinciaal Domein De Ster

Social media sharing

Het provinciaal domein De Ster is een prachtig domein van 100 hectare groot met een grote watersportvijver, een strandbad en waterglijbanen, een grote speeltuin, een kinderboerderij en een trampolinepark. Voor de sportievelingen is er de fit-o-meter, een joggingpad, een voetbalveld, een atletiekpiste en verschillende outdoor fitnesstoestellen. Je kan er ook aan minigolf doen en een van de tennisterreinen huren. Het domein heeft ook een sporthal, een petanquezaal en een hengelvijver.

Het recreatiepark is heel het jaar door geopend van 9 uur tot zonsondergang (de exacte uren vind je hier). Het betalend seizoen loopt van de paasvakantie tot 30 september. Het domein wordt beheerd door provincie Oost-Vlaanderen.

Ontdek De Ster

Ontdek De Ster is dé Wase sportontmoetingsdag voor personen met een beperking en leerlingen van het aangepast onderwijs. Deze dag is een organisatie van de vereniging 'Burensportdienst Waasland', een samenwerking tussen de sportdiensten van Beveren, Kruibeke, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht.

Tussen 9.00 uur en 16.00 uur worden tientallen activiteiten aangeboden, waaruit deelnemende scholen en instellingen vooraf hun keuze kunnen maken. Voorbeelden van activiteiten: dansexpressie, paardrijden, rondrit met legerjeeps en politiemoto's, karabijnschieten, zeilen, schermen, boogschieten, muurklimmen, circustechnieken, ... 

Om deze dag zo interessant en goedkoop mogelijk te houden voor de deelnemers, wordt er ook jaarlijks naar maatschappelijk geëngageerde partners gezocht die willen sponsoren. Je kan het vorige sponsordossier (2023) onderaan raadplegen. 

De volgende editie staat reeds gepland. Noteer alvast 25 april 2024 in de agenda!

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen