Stedelijke sportcentra

Sint-Niklaas telt vijf sportcentra, één turnhal, één tafeltenniszaal, twee voetbalcentra en een atletiekstadion. Indien je een sportterrein wil reserveren neem je rechtstreeks contact op met het betrokken sportcentrum via het vermelde telefoonnummer of via mail.

Door corona sluiten de stedelijke sportcentra vanaf donderdag 29 oktober 2020 hun deuren. Het recent Ministerieel besluit in verband met de strijd tegen de COVID-19 pandemie laat toe dat sportactiviteiten voor jongeren tot 12 jaar (geboortejaar 2009 en later) in georganiseerd verband indoor mogen plaatsvinden. Het stadsbestuur stelt graag zijn sporthallen en -zalen opnieuw ter beschikking aan sportclubs die bepaalde jeugdactiviteiten wensen herop te starten.
Aanvragen moeten gericht worden naar reservaties.sportcentra@sint-niklaas.be.
De zomersluiting van de sportcentra is voorzien van donderdag 1 juli tot en met zondag 25 juli. Openlucht sportinfrastructuur voor vrij gebruik blijft in die periode toegankelijk.

De Witte Molen is het grootste indoor sportcentrum van de stad en bevindt zich vlakbij het gelijknamige monument. 

Voorzieningen: twee sporthallen, één turnhal, twee zalen voor vechtsporten, een aparte hal voor vechtsporten, één atletiekpiste 333m gravel, één voetbalveld en een openbaar speelterrein met skatepark, minipitch en streetfitness.

De looppiste van sportcentrum De Witte Molen is open op weekdagen van 08.00 tot 20.00 uur, op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur en op zondag van 09.00 tot 13.00 uur.

Contact

Sportcentrum De Witte Molen

Azalealaan
29
9100
Sint-Niklaas

Sportcentrum De Mispelaer opende voor het eerst de deuren in het voorjaar van 1987 en herbergt sindsdien een hele waaier aan sportclubs. Het sportcentrum bevindt zich achter de Stedelijke Basisschool ‘De Droomballon’ in Nieuwkerken.

Voorzieningen: één sporthal met klimmuur, twee tennisterreinen, twee beachvolleybal-terreinen, vijf petanquebanen en een klein voetbalveld.

Tijdens de zomersluiting van 1 tot en met 25 juli blijft de openluchtinfrastructuur vrij toegangelijk.  De tennisterreinen en de beachvolleybalterreinen zullen verhuurd worden door de concessionaris van de betrokken sporthal. U kan hem contacteren via stoop.michel@telenet.be

Contact

Sportcentrum De Mispelaer (Nieuwkerken)

Gyselstraat
41
9100
Sint-Niklaas

Sportcentrum De Klavers is sinds zijn ontstaan geëvolueerd tot een volwaardig centrum van het culturele- en sportleven in Belsele.

Voorzieningen: één sporthal, een polyvalente zaal, een speelterrein, acht petanque-banen en een klein voetbalveld.

Aan de sporthal De Klavers zijn verbindingspunten voor de mountainbikeroute van het netwerk Waasland - verbinding Stekene-Waasmunster van Sport Vlaanderen.

Contact

Sportcentrum De Klavers (Belsele)

Sint-Andriesstraat
4
9100
Sint-Niklaas

Voorzieningen: één sporthal, één dojo voor vechtssporten, drie voetbalvelden, drie kleine voetbalpleintjes, vier petanquebanen, één voetbalveld (in opstal verleend aan FC Herleving Sinaai) en een Finse piste.

In Ter Beke is er ook een aansluitingspunt van de loopomloop Sinaai.

Aan de sporthal Ter Beke zijn verbindingspunten voor de mountainbikeroute van het netwerk Waasland - verbinding Stekene-Waasmunster van Sport Vlaanderen.

Contact

Sportcentrum Ter Beke (Sinaai)

Vleeshouwersstraat
4
9100
Sint-Niklaas

Tafeltenniszaal Edelweiss bevindt zich op de tweede verdieping boven de brandweerkazerne. 

De club stelt haar accommodatie opnieuw ter beschikking voor scholen onder strikte voorwaarden.  Eigen paletten en balletjes moeten in ieder geval meegebracht worden.  Daarnaast houdt de groep zich aan de voorwaarden voorzien in het coronaprotocol voor scholen. 

Reserveren kan via het formulier in bijlage. Let op de annuleringsvoorwaarden!

Bezorg dit formulier aan sport@sint-niklaas.be.

Contact

Tafeltenniszaal Edelweiss

Nijverheidsstraat
29
9100
Sint-Niklaas

Sportcentrum Puyenbeke is het voetbalcentrum van in de Watermolenstraat.

Voorzieningen: één hoofdterrein met tribunes, vijf neventerreinen, waarvan één in kunstgras en een eet- en drankgelegenheid.

Contact

Sportcentrum Puyenbeke

Watermolenstraat
104
9111
Belsele

Sportcentrum Meesterstraat is het Voetbalcentrum van SKN Sint-Niklaas, met medegebruik door amateur- en schoolvoetbal.

Voorzieningen: één hoofdterrein met tribunes en vijf neventerreinen, waarvan twee in kunstgras, een eet- en drankgelegenheid én een speelhoek met skateterrein.

Voor het gebruik van een terrein neem je contact op met de club via hun website.

Contact

Sportcentrum Meesterstraat

Meesterstraat
112c
9100
Nieuwkerken-Waas

Het Gerard Bontinckstadion bevindt zich aan het provinciaal domein De Ster en wordt opengesteld voor alle erkende verenigingen en alle Sint-Niklase scholen.

Voorzieningen: Atletiekpiste van 400m in kunststof met tribune (8 banen rondom), cafetaria en douches en kleedkamers.

Als individuele loper kan je er terecht op volgende dagen en uren:

 • dinsdag van 18 tot 20 uur
 • donderdag van 18 uur tot 20 uur (tussen 1 april en 30 november)
 • zaterdag van 9.30 uur tot 12.30 uur.

Voor het gebruik van het terrein neem je via mail contact op met AC Waasland.

Contact

Gerard Bontinckstadion

Lange Rekstraat
28
9100
Sint-Niklaas

Update regelgeving 8 maart 2021

Voor kinderen tot 13 jaar:

 • Bij voorkeur sport je outdoor.
 • Outdoor en indoor trainen met contact is toegestaan. Indoor kan dit in een groep van maximum 10 personen, outdoor kan dit met maximum 25 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum aantal personen.
 • Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.
 • We adviseren om voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby te kiezen. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.

Voor jongeren vanaf 13 jaar (°2007) tot en met 18 jaar (°2002):

 • Indoor sporten is niet toegestaan.
 • Outdoor, en in zwembaden, is trainen met contact toegestaan, in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum van 10 personen. Contact is toegestaan voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport.
 • Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.
 • We adviseren om voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby te kiezen. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.

Voor personen vanaf 19 jaar (°2001 of vroeger) zijn de richtlijnen als volgt:

 • outdoor sportactiviteiten, trainingen of outdoor sportlessen volgen met maximum 10 personen (sportbegeleider inbegrepen) en mét 1,5 m afstand is toegestaan. Deze regel geldt voor alle outdoor activiteiten (zowel georganiseerd in clubverband, als niet-georganiseerd) voor volwassenen binnen de samenscholingsregels die van kracht zijn voor de hele maatschappij.
 • In instructiebaden en sportbaden is trainen in groepen van maximum 10 personen (sportbegeleider inbegrepen) met 1,5 m afstand toegestaan.

Enkel tijdens onderwijsactiviteiten van het leerplichtonderwijs zijn samenscholingen met meer dan 10 personen toegestaan.

De maatregelen waaraan je je moet houden en wat te doen bij een besmetting, vind je terug in deze bijlages.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen