Subsidie voor kwaliteitsverbetering van jeugdopleiding

Erkende sportverenigingen kunnen een subsidie aanvragen voor de inspanningen die zij leveren om de kwaliteit van hun jeugdopleiding te verbeteren.

Ieder jaar in mei verstuurt de dienst sport een aanvraagformulier naar alle erkende sportverenigingen. De dienst sport houdt je ook op de hoogte van het resultaat na je aanvraag. 

De subsidie geldt voor de periode vanaf 1 juli van het jaar voorafgaand aan tot 30 juni van het jaar waarin we de subsidies toekennen.

Voor deze subsidie bezorg je het aanvraagformulier aan de dienst sport. Erkende sportverenigingen krijgen het automatisch opgestuurd in mei.

Bijlagen

Het bedrag van de subsidie is afhankelijk van een aantal parameters: basiskwaliteit jeugdsport, kwaliteit jeugdsportbegeleiding, permanente vorming en loonkosten van jeugdsportbegeleiders en -coördinatoren.

Enkel erkende sportverenigingen kunnen de subsidie aanvragen. Je moet voldoen aan de voorwaarden uit het subsidiereglement. 
 
Interne bijscholingen
Dit is een verplichte bijlage wanneer er vormingen door de sportclub zelf worden georganiseerd in sportgerelateerde thema’s, aangebracht door een sportgekwalificeerd lid van de club of door een extern lesgever (zie onderdeel ‘interne bijscholingen’ in je subsidiedossier).
 
Panathlonverklaring

Deze verklaring is een verplichte bijlage wanneer je de optie ‘ethiek in de jeugdsport’ hebt aangeduid in je dossier. Elke jeugdsportbegeleider en –coördinator van de club ondertekent door het invullen van deze panathlonverklaring de krachtlijnen over ethiek in de jeugdsport, zoals die is ondertekend door de gemeenteraad van Sint-Niklaas op 20 maart 2008 en door de stedelijke sportraad op 22 oktober 2008.

Sport

Parklaan
117 (Sinbad)
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen