Subsidie voor kwaliteitsvolle sportvereniging

Erkende sportverenigingen kunnen een subsidie aanvragen voor de inspanningen die zij leveren om breed en kwaliteitsvol te werken. 

Ieder jaar in mei verstuurt de dienst sport een aanvraagformulier naar alle erkende sportverenigingen. De dienst sport houdt je ook op de hoogte van het resultaat na je aanvraag. 

De subsidie geldt voor de periode vanaf 1 juli van het jaar voorafgaand aan tot 30 juni van het jaar waarin we de subsidies toekennen.

Voor deze subsidie bezorg je het aanvraagformulier aan de dienst sport. Erkende sportverenigingen krijgen het automatisch opgestuurd in mei.

Bijlagen

Het bedrag van de subsidie is afhankelijk van een aantal parameters: 

  • voor sportverenigingen met enkel of voornamelijk volwassen leden die aan recreatiesport doen: aan de hand van de parameters ‘basiskwaliteit’, ‘bereik’, ‘open- en toegankelijkheid’ en ‘permanente vorming’
  • voor alle andere sportverenigingen: aan de hand van de parameters basiskwaliteit’, ‘sportaanbod’, ‘bereik’, ‘open- en toegankelijkheid' en ‘permanente vorming’
Enkel erkende sportverenigingen kunnen de subsidie aanvragen. Je moet voldoen aan de voorwaarden uit het subsidiereglement.

Contact

Sport

Parklaan
117 (Sinbad)
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen