Energienoodfonds sport, jeugd en cultuur

Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas deels tegemoet te komen aan de stijgende FACTUUR-kosten voor gas of elektriciteit waarmee lokaal erkende sport-, jeugd- en cultuurverenigingen en -organisaties in 2022 te kampen hadden.

De subsidie is NIET bedoeld voor verenigingen of organisaties die stijgende huurprijzen moeten betalen (voor infrastructuur die ze huren van een school, lokale overheid of privé-eigenaar), maar niet zelf instaan voor het betalen van de energiefactuur.

Werkwijze

Ben je een lokaal erkende sport-, jeugd- en cultuurvereniging/-organisatie die in 2022 te kampen had met stijgende energiefacturen (gas en/of elektriciteit), vraag dan voor 30 april 2023 een subsidie aan, conform het subsidiereglement (gemeenteraad 17 februari 2023).

Vul het aanvraagformulier in.

Bekijk de voorwaarden en vul het aanvraagformulier in.

Beoordelingsjury

Het totaal budget van 100.000 EUR wordt verdeeld door een beoordelingsjury op basis van de ingediende dossiers.

Bedrag van de subsidie

Het totaal budget van 100.000 EUR wordt verdeeld door een beoordelingsjury op basis van de ingediende dossiers. De maximale subsidie uit dit energienoodfonds bedraagt 5.000 EUR per vereniging of organisatie.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een subsidie moet de aanvrager aan volgende voorwaarden/criteria voldoen:

- de vereniging of organisatie (of de aan hen gerelateerde rechtspersoon) staat zelf in voor het betalen van de energierekening(en) van hun sport-, jeugd- of cultuurinfrastructuur;

- de vereniging of organisatie is in 2022 geconfronteerd met aantoonbare meeruitgaven door de stijgende energiekosten;

- de vereniging of organisatie is op het moment van de subsidieaanvraag erkend door de stad;

- de vereniging of organisatie engageert zich om de door de stad aangeleverde instrumenten voor een duurzamer energiebeleid (b.v. een energiescan) in te vullen of op hun toepasbaarheid te onderzoeken en hierover binnen het jaar te rapporteren aan het stadsbestuur.

 

Subsidiereglement

Bekijk alle voorwaarden in het subsidiereglement.

Contactgegevens

Stadsbestuur Sint-Niklaas
Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas

+32 3 778 33 36
energienoodfonds@sint-niklaas.be 

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen