Jaarwerking erkende verenigingen

Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas lokaal erkende culturele verenigingen ondersteunen in hun jaarwerking.

Om recht te hebben op deze subsidie, dien je erkend te zijn als culturele vereniging. Hoe dit kan, lees je hier.

Vul het aanvraagformulier van de sectie waartoe je behoort in. Bezorg dit aan het administratief team cultuur op het mailadres cultuur@sint-niklaas.be.

Hieronder vind je de basisfiches van de socioculturele - en amateurkunsten verenigingen. Welke vragen je krijgt, kan je op voorhand bekijken in 'Vragen basisfiche socioculturele vereniging' of 'Vragen basisfiche amateurkunsten vereniging'. 

Als erkende cultuurvereniging kan je het basisformulier invullen en kom je in een subsidiecategorie terecht. Deze subsidie staat vast voor 2024, 2025 en 2026. In deze jaren wordt een chronologisch werkingsverslag opgevraagd. Dit verslag wordt getoetst aan de basisfiche. Hieronder kan je een leeg werkingsverslag opladen, opslaan met de naam van de vereniging erop en invullen per jaar.

  • Optie A: forfaitaire subsidie van 125 EUR
  • Optie B: subsidie op basis van een gedetailleerd activiteitenverslag en eventueel bijkomende premies:
    •  gidsbeurten
    • deelname aan landelijke of sector-overschrijdende acties
Verenigingen die op 28 februari erkend zijn door de stad Sint-Niklaas. Om recht te hebben op een forfaitaire subsidie dien je 3 activiteiten te organiseren op het grondgebied van Sint-Niklaas tijdens het referentiejaar (het jaar waarvoor je subsidies aanvraagt).

Ondersteuning cultuur en vrije tijd

Grote Markt
45
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen