Andere aanvragen & vergunningen

Social media sharing

Wil je op je evenement een drone inzetten? Organiseer je een kampvuur of wil je vuurwerk afsteken? Dan heb je een aparte vergunning nodig, die je apart moet aanvragen.

Gebruik van drones

Wie bij een evenement op het grondgebied van de stad Sint-Niklaas een drone wil gebruiken, moet dit laten uitvoeren door een gelicentieerd dronepiloot. Deze vluchten zijn onderhevig aan de wetgeving die wordt opgelegd door de DGLV inzake klasse 1 en 2 vluchten.  

De vlucht moet uiterlijk 5 dagen voor aanvang vlucht gemeld worden aan de burgemeester. De burgemeester kan altijd bijkomende voorwaarden opleggen of de vlucht verbieden, als de veiligheid of de openbare orde in het gedrang komen.

 Om een dronevlucht te melden, vul je het formulier in bijlage onderaan deze webpagina en bezorg je het aan pz.stniklaas.evenementen@police.belgium.eu.

Aanvraag kampvuur

Wil je een kampvuur aansteken? Dan heb je hiervoor toestemming nodig. Vul hiervoor het formulier in bijlage onderaan deze webpagina in en bezorg het aan evenementen@sint-niklaas.be

Aanvraag vuurwerk

Vuurwerk afsteken is altijd verboden in Sint-Niklaas, zowel op openbaar als op privaat terrein. De burgemeester kan hierop een uitzondering maken en vooraf schriftelijk toelating geven. Neem contact op met team evenementen als je vragen hebt. 

Contact

Ondersteuning cultuur en vrije tijd

Grote Markt
45
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen