Subsidies buurtwerking

Met subsidies voor buurtwerking wil stad Sint-Niklaas de organisatie van activiteiten, ter bevordering van een groene, nette en/of sociale buurt, aanmoedigen.

Er zijn twee subsidies mogelijk voor buurtwerking:

1) Een basissubsidie om de werking van buurtcomités  te ondersteunen. Deze vraag je aan via het papieren aanvraagformulier en mailt dit naar evenementen@sint-niklaas.be, ten laatste op 31 maart van het voorbije werkjaar.

2) Een subsidie voor de ondersteuning van buurtgerichte activiteiten en speelstraten vraag je aan via het online aanvraagformulier.

Dienst evenementen brengt je dossier naar het college van burgemeester en schepenen en houdt je op de hoogte van het resultaat. 

1) Voor de basissubsidie buurtcomités heb je volgende zaken nodig:

  • Een ingevuld 'Aanvraagformulier basissubsidie buurtcomité;
  • Verslagen van minstens 3 vergaderingen met vermelding van:
    de datum, aanwezigen en een samenvatting van de besproken punten.
  • Een uitnodiging, flyer of affiche van minstens twee buurtgerichte acties. 

2) Voor de subsidie buurtgerichte activiteit vul je, minstens 8 weken op voorhand, het online aanvraagformulier buurtgerichte acties en speelstraten in.

  • Voeg een kopie van de uitnodiging én een inplantingsplan van je activiteit toe.

1. Elk buurtcomité kan jaarlijks een basissubsidie ontvangen van 75 EUR per jaar.

2. Voor elke buurtgerichte activiteit en/of speelstraat kan een subsidie worden aangevraagd van 100 EUR per dag, met een maximum van 300 EUR per kalenderjaar. 

Eenzelfde buurt kan het maximum van 300 EUR per kalenderjaar voor de inrichting van een speelstraat samenvoegen met het maximum van 300 EUR per kalenderjaar voor de organisatie van buurtgerichte activiteiten. MAAR, wanneer een buurtgerichte activiteit en een speelstraat op dezelfde dag georganiseerd worden, kan er maximum 100 EUR subsidie ontvangen worden.

Buurtgerichte activiteiten en speelstraten, met financiële betoelaging op basis van dit reglement, komen niet meer in aanmerking voor betoelaging op basis van andere stedelijke reglementen.

Het reglement vind je onderaan de pagina in bijlage.

Voorwaarden:

1) Basissubsidie buurtcomités: zie tab aanvraagformulier.

2) Subsidie buurtgerichte activiteit en speelstraten: zie tab aanvraagformulier.

Evenementen en plechtigheden

Grote Markt
45
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen