Digitaal

Aankoop laptop en tablet

Wie een laag inkomen heeft kan per twee gezinsleden ouder dan 9 jaar een financiële tussenkomst krijgen voor de aankoop van één laptop of tablet. Zo kan bijvoorbeeld een gezin met twee kinderen ouder dan 9 rekenen op geldelijke steun voor de aankoop van twee toestellen, een laptop voor de ouders en een laptop voor de twee schoolgaande kinderen. 

De geldelijke steun bedraagt 80 procent van het aankoopbedrag met een maximum van 499 EUR voor een laptop, 399 EUR voor een Chromebook en 300 EUR voor een tablet met wifi en 4G-verbindingsmogelijkheden.  Je kan die steun aanvragen via een hulpverlener in het welzijnshuis.  Daarvoor kan je aan de balie een afspraak maken.  

Aansluiting internet en wifi

Wie door een laag inkomen de kosten van internet thuis niet kan betalen, kan een éénmalige steun krijgen van 49,5 EUR voor de aansluitingskost en een maandelijkse steun van 20 EUR voor het wifi-abonnement. Voor gezinnen met kinderen ouder dan 15 jaar bedraagt die tussenkomst 85,50 EUR voor de aansluiting en 34,90 EUR voor het wifi-abonnement. Voor al die financiële steun kan je als inwoner van Sint-Niklaas terecht bij een hulpverlener in het welzijnshuis aan de Abingdonstraat.

Digicheques voor computerhulp thuis

Omdat de kennis over computers en internetverbindingen voor de meeste inwoners een hele puzzel is, kan je in Sint-Niklaas Beego inschakelen. Beego is professionele computerhulp aan huis of via de telefoon.  Studenten informatie- en communicatietechnologie (ICT) begeleiden je bij computerproblemen. Normaal betaal je voor die dienstverlening al snel 40 EUR per uur. In het Digipunt in het welzijnshuis kan je digicheques aankopen, waarmee dat een pak goedkoper wordt.

Prijzen digicheques

1 EUR/uur voor inwoners van Sint-Niklaas met een vervangingsinkomen zoals leefloon

3 EUR/uur voor inwoners van Sint-Niklaas met een kansenpas

20 EUR/uur voor alle andere inwoners van Sint-Niklaas

Digipunt welzijnshuis

Openingsuren

Dinsdag van 15 tot 18 uur

Woensdag van 9 tot 12 uur

Donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur

Welzijnshuis

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas

Hulp voor beeldtelefoneren met hulpverlener

Een hulpverlener in het welzijnshuis kan je ook digitaal raadplegen met beeldtelefonie. Sint-Niklaas gebruikt daarvoor de app Teams van Microsoft. Met deze tool verlopen gesprekken online eenvoudig en kan dit veilig en privacy-zeker. Wie niet vertrouwd is met het gebruik van Teams kan in het welzijnshuis terecht bij het digipunt. Medewerkers van het digipunt maken je wegwijs in het gebruik van Teams. Je krijgt na die zeer korte opleiding ook een eenvoudige handleiding mee.  En zodra dat allemaal in orde is kan je jouw hulpverlener ook via beeldtelefonie raadplegen.

Digipunt welzijnshuis

Openingsuren

Dinsdag van 15 tot 18 uur

Woensdag van 9 tot 12 uur

Donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur

 

 

Welzijnshuis

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas

Raad en advies digitale wereld

In het digipunt staan deskundige vrijwilligers voor je klaar om je te helpen met al je digitale vragen. Wie raad en advies nodig heeft over de digitale mogelijkheden van vandaag kan in het digipunt steeds terecht voor alle raad en advies. 

Digipunt welzijnshuis

Openingsuren

Dinsdag van 15 tot 18 uur

Woensdag van 9 tot 12 uur

Donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur

Welzijnshuis

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen