Financiële ondersteuning voor een toestel en internet

Social media sharing

Via het welzijnshuis wil het stadsbestuur iedereen met een laag inkomen en een wettige verblijfplaats in Sint-Niklaas steunen in de aankoop van een laptop of tablet. Ook wie thuis geen internetaansluiting heeft, kan hiervoor een financiële tussenkomst aanvragen voor zowel de aansluiting als de abonnementskosten.

Per twee gezinsleden ouder dan 9 jaar kan één toestel aangevraagd worden. Alleenstaanden kunnen één toestel aanvragen. De tussenkomst bedraagt 60% of 80% van de kosten, afhankelijk van het inkomen van het gezin. Voor een laptop geldt een maximumbedrag van 499 EUR, voor een Chromebook 399 EUR en voor een tablet 300 EUR.

Voor internet thuis kan je zowel een tussenkomst voor de eerste installatiekosten als voor het jaarabonnement aanvragen.

Om steun te krijgen is een inkomensonderzoek steeds nodig. Maak een afspraak met jouw hulpverlener of kom langs in het welzijnshuis.

Contact

Welzijnshuis

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen