Uitzonderlijke toelage stookolie of propaan

Verwarm je jouw woning met huisbrandolie (stookolie) of propaan dan kan je een extra verwarmingstoelage van 225 euro ontvangen. Die premie moet je aanvragen voor 10 januari 2023 nadat je huisbrandolie of propaan is geleverd voor het einde van 2022. De aanvraag kan enkel online of met een aangetekende brief naar de FOD Economie. Wens je hulp bij het aanvragen van deze toelage, dan kan je steeds terecht in het welzijnshuis van Sint-Niklaas.

Vraag je premie aan voor 10 januari 2023. Je kan enkel online of per aangetekende zending aanvragen. Zend daarbij een kopie mee van de factuur en van het betalingsbewijs of een verklaring van de leverancier dat de betaling in termijnen gebeurt.

De FOD Economie beslist binnen de twee maanden volgend op de ontvangst van de  aanvraag over de ontvankelijkheid ervan en dit ten laatste op 15 maart 2023.

Vervolgens zal de  verwarmingstoelage op het bankrekeningnummer dat op het formulier wordt vermeld uitbetaald worden.

Wanneer heb je recht op de toelage?

  • De levering van huisbrandolie of propaan is voor jouw hoofdverblijfplaats
  • De levering gebeurt tussen 15/11/2021 en 31/12/2022
  • De toelage kan slechts eenmaal per gezin worden aangevraagd en wordt zowel toegekend aan gezinnen die in een eengezinswoning wonen als aan gezinnen die in een mede-eigendom (bv een appartementsgebouw) wonen.
  • Ontvang je reeds een uitkering van het Sociaal Verwarmingsfonds dan kom je nog steeds in aanmerking om de stookolietoelage aan te vragen.

Wens je hulp bij het aanvragen van deze toelage, dan kan je steeds terecht in het welzijnshuis. Je kan een afspraak maken via het nummer 03 778 60 60 of vrij langskomen op maandag of donderdagvoormiddag tussen 8. 30 en 11.30 uur of dinsdagnamiddag tussen 13.30 en 15.30 uur. Heb je al een vaste hulpverlener in het welzijnshuis, dan helpt die jou graag verder met het aanvragen van de toelage.

Bij verdere vragen over de stookolietoelage kan je ook contact opnemen met het Contact Center van de FOD Economie. De medewerkers staan elke werkdag van 9 tot 17 uur tot jouw dienst via telefoon: 0800 120 33 (gratis nummer) en email. Je kan ook de veelgestelde vragen raadplegen op de website van FOD Economie.

Welzijnshuis

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas

FOD Economie - Cel mazoutpremie

Koning Albert II - laan
16
1000
Brussel

Welzijnshuis

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen