Gratis huisvuilzakken

Social media sharing

Bepaalde inwoners hebben recht op één gratis rol grote grijze huisvuilzakken per jaar. Je kan de gratis rol huisvuilzakken ophalen in het stadhuis, het welzijnshuis en de deelgemeentehuizen, met het juiste bewijsstuk.

  • Inwoners (gezinshoofden) die genieten van de voorkeurstarieven inzake gezondheidszorg. Bewijsstuk: attest van het ziekenfonds.
  • Inwoners (gezinshoofden) die meer dan twee jaar volledig werkloos zijn. Bewijsstuk: attest van een vakbond of van de hulpkas voor werkloosheidsuitkeringen.
  • Inwoners (gezinshoofden) die aangewezen zijn op het leefloon. Zij kunnen voor hun gratis rol enkel terecht in het welzijnshuis.
  • Personen met ernstige incontinentieproblemen. Bewijsstuk: attest van zorgkas, ziekenfonds of Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap.

Ook al voldoe je aan meerdere criteria, je kan toch maar één rol gratis huisvuilzakken krijgen. De enige uitzondering zijn personen met incontinentieproblemen. Zij kunnen wel meerdere rollen krijgen, als ze aan meerdere criteria voldoen.

Opgelet! Vanaf 1 juli 2019 vervangt afvalintercommunale MIWA de huisvuilzak door een container. Het gaat om een zogenaamde diftarcontainer (geDIFferentieerd TARief), voorzien van een chip. Iedereen betaalt met dit systeem een vast bedrag per kilogram aangeboden restafval. We herbekijken dan ook de sociale correcties.

Contact

Stadhuis

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas

Welzijnshuis

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen