Dementie

Social media sharing

Advies & ondersteuning

Je vindt heel wat info over dienstverlening voor personen met dementie in het Waasland in de brochure 'Dementie, je staat er niet alleen voor'. Praktische tips over het omgaan met personen met dementie staan in de 'Dementiewijzer'.

Het zorgpad dementie geeft weer bij welke hulpverlener je terecht kan bij een vermoeden van een cognitieve stoornis, waar je moet zijn voor onderzoek en diagnose en wie je kan ondersteunen bij het maken van een zorgplanning.

Een specifieke vraag over dementie? De referentiepersonen dementie van ‘t Punt zoeken samen met jou naar een gepast antwoord! Meer informatie over deze dienstverlening vind je hier

Je kan voor informatie en advies ook terecht bij het regionale expertisecentrum dementie Meander.

In Sint-Niklaas bestaan ook psycho-educatiesessies voor mensen die zorgen voor personen met dementie, genaamd 'Dementie en nu'.

Personen met dementie en hun naasten kunnen met hun verhaal terecht in het Praatcafé Dementie en bij de Alzheimer Liga.

Personen met jongdementie en hun mantelzorgers zijn van harte welkom bij vzw De Companjong. Het doel van de Companjong is hen een fijne activiteit bezorgen.

Sinds kort bestaat er ook een nieuw contactkoor voor mensen met dementie die thuis wonen. Het koor heet 'Vergeet me liedjes'Zij komen samen in dienstencentrum den Aftrap,  iedere 2de vrijdag van de maand.

    Vermiste personen met dementie

    Personen met dementie kunnen het moeilijk krijgen om zich te oriënteren. Hierdoor lopen ze soms weg van huis of raken ze de weg kwijt. Contacteer de politie of een thuis­zorgdienst over het project 'dwaalouderen' en vul de fiche ‘opsporing van vermiste personen’  zo goed mogelijk in. Op die manier kan je kostbare tijd besparen op het moment dat de persoon daadwerkelijk vermist is.

      bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen