Kraamzorg

Social media sharing

Ouders kunnen kraamzorg thuis aanvragen voor het verzorgen van hun baby en zorg voor de mama kort na de bevalling, én vanaf zeven weken voor de bevalling. Onze medewerkers zijn ervaren zorgkundigen met een opleiding in de verzorging van baby en mama thuis. Kraamzorg beidt ook huishoudhulp kort voor en na de bevalling.

 

Kraamzorg voor baby en mama

Hulp en verzorging thuis voor baby en mama

Kraamzorg is hulp en verzorging thuis voor baby en mama door speciaal opgeleide kraamzorgkundigen. Jonge ouders kunnen op kraamzorg beroep doen kort na de bevalling én vanaf zeven weken voor de bevalling. Ook voor en na de adoptie van een kindje jonger dan 15 weken kunnen ouders hulp krijgen van een zorgkundige. Naast alle zorg voor baby en mama helpen de kraamzorgkundigen ook in het huishouden, zoals bijvoorbeeld strijken, koken, de was en boodschappen doen. Door kraamzorg kan je als ouder volop genieten van je pasgeboren baby. Voor kraamzorg betaal je maximaal 7,5 EUR per uur.

Tevreden mama

Aline (31) heeft twee zoontjes. Mias is drieënhalf jaar en Gus vijf maanden. ‘De kraamzorgkundige van ’t Punt neemt vele huishoudelijke taken van me over. Er is een warm contact en we krijgen veel tips over de verzorging van onze baby. De eerste weken met een nieuwe baby zijn best zwaar, zeker als je al een actieve kleuter hebt rondlopen. Dankzij de zorgkundige vind ik tijd en rust om van mijn baby te genieten.'

Kraamzorg thuis

  • Verzorging voor kind en moeder
  • Hulp in het huishouden
  • Kort na de bevalling
  • Zeven weken voor de bevalling
  • Voor en na adoptie van een kindje jonger dan 15 weken
  • Maximaal 7,5 EUR per uur

Meer info, advies of kraamzorg aanvragen

Meer informatie, advies of kraamzorg aanvragen kan eenvoudig via het contactformulier op deze pagina. Een medewerker van het thuiszorgcentrum ’t Punt neemt dan contact met je op voor alle verdere afspraken.

Thuiszorgcentrum ’t Punt

Sint-Niklaas

Lamstraat
23
9100
Sint-Niklaas
Openingsuren
Maandag 9 - 12.30 uur en 13 - 16 uur (telefonisch tot 16.30 uur)
Dinsdag 9 - 12.30 uur (telefonisch: 13 - 16.30 uur)
Woensdag 9 - 12.30 uur (telefonisch: 13 - 16.30 uur)
Donderdag 9 - 12.30 uur en 13 - 16 uur (telefonisch tot 16.30 uur)
Vrijdag 9 - 12.30 uur (telefonisch: 13 - 16.30 uur)

Aanvragen, advies en informatie voor alle hulp en zorg aan huis, woonzorgcentra, serviceflats, alle kortverblijf of tijdelijke opvang enkel van 9 tot 12.30 uur. In de namiddag enkel op afspraak of maak een afspraak voor bij jou thuis.

Voor alle aanvragen, advies en informatie kan je ook terecht in onze antennepunten in de woonzorgcentra in Belsele en Nieuwkerken:

Het Lindehof                                                           
Kerkstraat 11                                                           
Belsele                                                                   
Maandag en donderdag  9.30 - 11 uur         

Populierenhof
Turkyen 2
Nieuwkerken
Woensdag en vrijdag  9.30 - 11 uur

Thuiszorgcentrum ’t Punt
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen