Tandzorg

Social media sharing

Wat is Tand-em?

Bij Tand-em kan je naar de tandarts als je geen vaste tandarts hebt. Enkel een hulpverlener kan je doorverwijzen naar Tandem. Kinderen zijn ook heel welkom in Tand-em.

In Tand-em kan je terecht met tandproblemen: gaatjes, tand trekken, tandsteen, abces … Maar je kan ook op controle komen als je geen pijn hebt.  

De tandartspraktijk vind je in de Truweelstraat 116 te Sint-Niklaas, naast Wijkgezondheidscentrum De Vlier. De consultaties zijn op woensdagvoormiddag, donderdag en vrijdag.

Tandartsen uit het Waasland zitten om de beurt in de praktijk in de Truweelstraat. Het vaste gezicht van Tand-em is tandartsassistente Inge. Zij helpt je met het invullen van papieren, geeft uitleg, stelt je gerust en legt de volgende afspraak vast.

Na een volledige behandeling bij Tand-em word je doorverwezen naar een vaste tandarts in de buurt.
 

Voor wie is Tand-em?

Je mag geen vaste tandarts hebben. Of je bent al meer dan drie jaar niet bij de tandarts geweest. Bovendien moet je aan één van deze voorwaarden voldoen:

  • recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming.
  • borg gesteld worden door het OCMW (gele of groene kaart).

Wie kan jou doorverwijzen?

Als je naar Tand-em wil komen, moet je een doorverwijzing krijgen van:

  • een maatschappelijk assistent van het OCMW in het welzijnshuis van Sint-Niklaas.
  • een brugfiguur, een buurtsteward, een vluchtelingenveldwerker, een straathoekwerker, een kansenwerker voor kinderen.
  • een huisarts van het wijkgezondheidscentrum (WGC) De Vlier.

Wanneer geen maatschappelijk assistent hebt, de andere hulpverleners niet kent of geen patiënt bent bij De Vlier, kan je je aanmelden bij Charlotte Riemaecker van het OCMW. Zij verwijst je door naar een maatschappelijk assistent, die dan contact met je opneemt voor een afspraak. Charlotte vind je in het welzijnshuis, tel 03 778 62 08 - e-mail: charlotte.riemaecker@sint-niklaas.be

Voor meer info over de werking van Tand-em kan je steeds terecht bij Eline De Keulenaer, deskundige gezondheid, in het welzijnshuis van Sint-Niklaas, tel. 03 778 37 48 of 0478 76 18 11 - e-mail: eline.dekeulenaer@sint-niklaas.be

Contact

Mens en samenleving

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas

Infofolder Tand-em

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen