Waar vind je een AED-toestel?

Social media sharing

Sint-Niklaas is sinds december 2015 een hartveilige stad. Deze overeenkomst kwam tot stand in samenwerking met Rode Kruis-Vlaanderen. Als hartveilige stad engageren wij ons om opleidingen voor het gebruik van levensreddende AED's of hartstarters te organiseren. Dit zowel voor het eigen personeel als voor de bevolking. Een korte opleiding van drie uur volstaat om het AED-toestel te leren gebruiken.

Op verschillende plaatsen in de stad en in de deelgemeenten zijn hartstarters op openbare en privé-plaatsen aan de muur bevestigd. 'AED' staat voor 'Automatische Externe Defibrillator'. Het toestel is in staat om iemand die getroffen wordt door een hartfalen op een succesvolle manier te reanimeren. Het geeft duidelijke instructies aan de gebruiker ervan.

Het is belangrijk om de locaties van de AED-toestellen snel te kunnen vinden wanneer iemand een hartstilstand krijgt. Op de lijst en het kaartje in bijlage staan de plaatsen aangeduid waar zich een hartstarter bevindt. Het gaat over zowel permanent toegankelijke locaties als locaties die uurgebonden zijn.

Als je een nieuw geplaatst toestel ontdekt dat nog niet op de lijst staat, kan je dit melden via onderstaande contactgegevens. We voegen het toestel dan toe op onze lijst en kaart. 

Contact

Diversiteit, samenleving en preventie

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen