Waar vind je een hartstarter?

Social media sharing

Hartveilige Stad

Sint-Niklaas is sinds december 2015 een Hartveilige Stad. Dit is een overeenkomst met Rode Kruis-Vlaanderen. Als Hartveilige Stad:

  • organiseren we vormingen voor burgers en eigen personeel over reanimeren en defibrilleren in samenwerking met Rode Kruis Sint-Niklaas.
  • brengen we de hartstarters op ons grondgebied in kaart. 
  • sensibiliseren we scholen, jeugdverenigingen en bedrijven over de hartstarters. 
  • schenken we aandacht aan "Restart a heart day" op 16 oktober.

Locaties hartstarters in Sint-Niklaas

Op verschillende plaatsen in de stad en in de deelgemeenten zijn hartstarters op openbare en privé-plaatsen aan een muur binnen of buiten bevestigd. Het toestel is in staat om iemand die getroffen wordt door een hartfalen op een succesvolle manier te reanimeren. Het geeft duidelijke instructies aan de gebruiker ervan.

Het is belangrijk om de locaties van de hartstarters snel te kunnen vinden wanneer iemand een hartstilstand krijgt. Op de lijst en het kaartje in bijlage staan de plaatsen met adres en omschrijving aangeduid waar zich  hartstarters bevinden. Het gaat over zowel permanent toegankelijke locaties als locaties die uurgebonden toegankelijk zijn.

Als je een nieuw geplaatst toestel ontdekt dat nog niet op de lijst staat, kan je dit melden via onderstaande contactgegevens. We voegen het toestel dan toe op de lijst en kaart. 

Contact

Diversiteit

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen