Woonzorgcentra

Social media sharing

Ouderen en mensen die zware zorg nodig hebben, kunnen naar een woonzorgcentrum verhuizen als thuis wonen echt niet meer gaat. Onze vijf woonzorgcentra bieden zwaar zorgbehoevende een comfortabel verblijf met aangepaste verzorging en animatie.

Ouderen, maar ook jongere mensen die aangepaste zware verzorging nodig hebben, omringen we met zorg op maat in een warme huiselijke omgeving. Mensen met (jong)dementie vertoeven in een veilige omgeving.

De bewoners wonen in comfortabel uitgeruste ruime kamers in kleine leefgroepen. Echtparen en partners kunnen samen in een koppelkamer verblijven.

Ons team van medewerkers zorgt voor een aangename daginvulling voor elke bewoner met onder meer animatie-activiteiten. We houden rekening met je gewoonten, interesses en je wensen en noden. Maak je geen zorgen. Je zal je snel thuis voelen bij ons.

Ook wie niet in Sint-Niklaas woont, kan in onze woonzorgcentra terecht.

Dagprijs

Een overzicht van de dagprijzen, met alle dienstverlening en service inbegrepen, vind je onderaan de pagina. Wie in Sint-Niklaas woont, betaalt een lagere dagprijs dan personen die niet in Sint-Niklaas wonen. 

Dagopvang en tijdelijk verblijf

Soms helpt dagopvang of een tijdelijk verblijf in een woonzorgcentrum, als je familie er even niet is of als je na een ziekenhuisopname een tijdje extra verzorging nodig hebt. 

Zo'n kortverblijf in één van onze woonzorgcentra biedt tijdelijke dag- én nachtopvang aan zorgbehoevenden. Ze kunnen er een tijdje wonen voor herstel na een medische ingreep. Kortverblijf geeft ook familieleden en mantelzorgers de kans even op adem te komen. Tijdens hun vakantie kan de zorgbehoevende partner of het familielid voor korte tijd in een woonzorgcentrum worden opgevangen. Bij dementie is een opname in een beveiligde woonomgeving mogelijk.

Dagverzorgingscentrum

Je kan overdag ook naar ons dagverzorgingscentrum De Sprankel voor extra zorg, animatie en ontspanning. Dagverzorgingscentrum De Sprankel biedt met de opvang van ouderen en zorgbehoevenden overdag steun aan familie en mantelzorgers die voor hen zorgen. Tijdens hun dagopvang in De Sprankel worden de zorgbehoevenden en ouderen door een gespecialiseerd team van verpleegkundigen en ergotherapeuten begeleid en verzorgd.

Meer info, advies of inschrijven

Voor wonen in één van onze woonzorgcentra moet je eerst inschrijven op de opnamelijst bij thuiszorgcentrum ‘t Punt.  Je plaats op de lijst wordt bepaald door een objectief puntensysteem, op basis van bijvoorbeeld zorgbehoevendheid, je datum van inschrijving, je woonplaats.

Wie niet in Sint-Niklaas woont, kan zich ook inschrijven op de opnamelijst. Voor je in één van onze woonzorgcentra komt wonen, hebben we wel een attest van borgstelling van het OCMW van je woonplaats nodig. 

Thuiszorgcentrum ‘t Punt wijst je de weg naar wonen in een woonzorgcentrum, en toont je wat de voorwaarden en mogelijkheden zijn voor een gerust verblijf in één van onze rusthuizen, met alle service en animatie. Thuiszorgcentrum ’t Punt onderzoekt alle mogelijkheden en gaat zelfs na of je recht hebt op tegemoetkomingen, premies of subsidies voor alle vormen van aangepast wonen.

Meer info, een bezoek aan onze woonzorgcentra of een inschrijving op de opnamelijst kan via thuiszorgcentrum ’ t Punt.

Meer woonzorgcentra

Naast onze woonzorgcentra, is er ook een uitgebreid aanbod woonzorgcentra op de privémarkt. Je vindt een overzicht op 'De Sociale Kaart'. 

Dagprijzen woonzorgcentra en kortverblijf sinds 1-12-2018

Contact

Thuiszorgcentrum ’t Punt

Lamstraat
23
9100
Sint-Niklaas

Woonzorgcentrum De Plataan

Hospitaalstraat
12
9100
Sint-Niklaas

Woonzorgcentrum De Gerda

Gerdapark
13
9100
Sint-Niklaas

Woonzorgcentrum De Spoele

Lamstraat
44
9100
Sint-Niklaas

Woonzorgcentrum Populierenhof

Turkyen
2
9100
Nieuwkerken

Woonzorgcentrum Het Lindehof

Kerkstraat
11
9111
Belsele
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen