Huiswerk- en studiebegeleiding

Social media sharing

Je kind zou graag wat ondersteuning hebben bij zijn huiswerk of bij een bepaald lesvak? Dat kan. Diverse scholen en organisaties geven huiswerk- en studiebegeleiding. Zo geven sommige organisaties in kleine groepjes begeleiding in hun lokaal voor bepaalde leeftijden of bepaalde doelgroepen, zoals anderstaligen. Maar het kan ook zijn dat er een vrijwilliger aan huis komt om je te helpen. De begeleiding kan door studenten gebeuren, door leerkrachten (die met pensioen zijn), door ouders of door vrijwilligers.

Wat moet je doen?

  • Het is het best om dit eerst te bespreken met de school zelf. Er zijn immers heel wat scholen die extra inspanningen doen om hun leerlingen te ondersteunen. Ze bieden zelf studie- of huiswerkbegeleiding aan.
  • Ook het CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) kan je helpen zoeken naar de gepaste ondersteuning.
  • Het Loket kinderopvang & onderwijs kan je wegwijs maken in het aanbod. Je vindt de contactgegevens onderaan deze pagina.

Voor scholen en organisaties die studiebegeleiding (willen) aanbieden

Verschillende studiebegeleidingsinitiatieven zijn verenigd in het Platform voor Studiebegeleidingsinitiatieven. Via het Platform wil het stadsbestuur de studiebegeleidingsinitiatieven meer herkenbaarheid geven en de netwerking en samenwerking onderling stimuleren. Ze wisselen er informatie, ervaringen en goede praktijken uit. Het Platform is samengesteld uit Sint-Niklase studiebegeleidingsinitiatieven en de stad Sint-Niklaas. Leden van het Platform kunnen aanspraak maken op een subsidie van maximum 700 EUR/jaar. Ook scholen kunnen aansluiten bij het Platform en onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op financiƫle ondersteuning.

Een subsidie aanvragen voor het schooljaar 2021-2022 kan van 1 juli 2022 tot en met 30 september 2022. Het subsidiereglement en het aanvraagformulier vind je hieronder terug.

Vrijwilligers studiebegeleiding

Vrijwilligers die aan de slag willen in de studiebegeleiding zijn van harte welkom. Je kan contact opnemen met de dienst onderwijs in het welzijnshuis.

Loket kinderopvang & onderwijs

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen