Schooltoeslag en studietoelage hoger onderwijs

Social media sharing

Schooltoeslag

Heb je kinderen in het basis- of secundair onderwijs, dan berekent het Groeipakket voor jouw gezin of je recht hebt op een kleutertoeslag of schooltoeslag.

Elk kind in Vlaanderen heeft immers recht op het startbedrag, basisbedrag en de schoolbonus.
De schoolbonus (op basis van leeftijd) wordt uitbetaald in de loop van augustus. 

Op groeipakket.be vind je meer informatie. 

 

Studietoelage hoger onderwijs

Ben je student hoger onderwijs? Dan kan je een studietoelage aanvragen bij de Vlaamse Overheid. 
De samenstelling en het inkomen van je gezin bepalen of je recht hebt op een studietoelage.

Om in aanmerking te komen voor een toelage gelden deze vier criteria: Belg of gelijkgesteld, gezinssituatie en -inkomen en school of opleiding volgen in een erkende school of instelling. 

Je kan de studietoelage digitaal of op papier aanvragen. Een aanvraag indienen voor het komende schooljaar kan elk jaar vanaf 1 augustus tot en met 1 juni van dat schooljaar.

Wil je een aanvraag indienen?
Ga naar www.studietoelagen.be voor meer informatie.

Had je vorig jaar al recht op een studietoelage hoger onderwijs? Dan wordt je dossier automatisch opgestart! Je wordt hiervan op de hoogte gebracht via een brief of e-mail van de dienst studietoelagen. Je dient wel ieder jaar de automatische opstart van het dossier te bevestigen aan de dienst studietoelagen.

Hulp bij de aanvraag

Als je graag wat hulp hebt bij het invullen van je aanvraag, kan je terecht bij het loket kinderopvang en onderwijs in het welzijnshuis in de Abingdonstraat 99.

Meer info over de aanvraag, de voorwaarden, het bedrag, de opvolging van je dossier lees je op www.studietoelagen.be of bel 1700.

Contact

Loket kinderopvang & onderwijs

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen