Secundair onderwijs

Social media sharing

De meeste jongeren starten het secundair onderwijs op de eerste schooldag van september van het kalenderjaar waarin ze 12 worden. Ben je op zoek naar een secundaire school? Dan helpt de Onderwijskiezer van Sint-Niklaas je in die zoektocht. De stad heeft een bijzonder groot aanbod in het secundair onderwijs, zowel in het algemeen, technisch, kunst- als beroepsonderwijs.

Is generated

Aanmelden en inschrijven

Voor je je kind kan inschrijven in een secundaire school moet je haar of hem eerst aanmelden. Aanmelden betekent dat je vooraf laat weten in welke school of scholen jij je kind zou willen inschrijven.

Je kind aanmelden voor het secundair onderwijs doe je via de website naar school in Sint-Niklaas. Op deze website vind je alle informatie over het aanmelden in het secundair onderwijs.

Is generated

Kies je voorkeurscholen

Ben je nog op zoek naar een school? Dan helpt de Onderwijskiezer van Sint-Niklaas je in die zoektocht. In het voorjaar geven heel wat scholen in Sint-Niklaas bovendien al een inkijk op een opendeurdag*. Ook dat kan je keuze vergemakkelijken. Ook op de website naarschoolinsintniklaas.be kan je het scholenaanbod secundair onderwijs bekijken.

Is generated

Infoavonden CLB’s en scholen

Op 5 en 6 februari 2024 zal er om 20 uur in de Stadschouwburg een infosessie gegeven worden door het CLB (centra voor leerlingenbegeleiding) m.b.t. de overstap naar het secundair onderwijs en praktische informatie rond het aanmelden. Op voorhand inschrijven voor deze infoavond  is niet nodig.
Na deze infosessie geven ook heel wat scholen een opendeurdag. Hieronder vind je een overzicht met alle infomomenten per school. Neem gerust een kijkje op de website van de scholen.

Is generated

Infomomenten per school

Meld je kind aan

De aanmeldingsperiode start op 25 maart 2024 (9 uur) en duurt tot en met 19 april 2024 (13 uur).

De aanmeldknop vind je vanaf 25 maart op https://www.naarschoolinsintniklaas.be/second/website/.

Vanaf 25 maart vind je er een overzicht van vrije plaatsen. Op 8 mei wordt dit overzicht bijgewerkt met het oog op de vrije inschrijvingen.

Let op, een aanmelding is geen inschrijving! Op 2 mei 2024 krijg je bericht van het resultaat van je aanmelding. Tussen 14 mei 2024 en 10 juni 2024 kan je je kind gaan inschrijven op de toegewezen school. Meer informatie over de wijze van inschrijving op de toegewezen school lees je in de e-mail / brief met het resultaat.

De vrije inschrijvingen starten op donderdag 14 mei 2024 vanaf 9 uur. Let op: niet alle scholen zullen nog vrije plaatsen hebben op dat moment. Aanmelden is dus belangrijk.

Is generated

Hogere leerjaren van het gewoon secundair onderwijs

Wens je je kind voor volgend schooljaar in te schrijven in een van de hogere jaren van het secundair onderwijs? In Sint-Niklaas zullen de inschrijvingen voor de hogere jaren starten vanaf 29 april 2024.

Is generated

Buitengewoon onderwijs

Wil je je kind naar het buitengewoon onderwijs laten gaan, dan moet je niet aanmelden. Hiervoor heb je wel een verslag van het CLB nodig, waarop het type buitengewoon onderwijs vermeld staat.

Je gaat langs bij de school om je kind in te schrijven.  Maak best eerst een afspraak met de school. 

Inschrijvingsdata:

- SBSO Baken:

-BUSO VTS 3:

Is generated

Contact

Wie niet overweg kan met een computer of geen online mogelijkheden heeft, kan voor meer informatie steeds terecht bij het loket kinderopvang en onderwijs in het Welzijnshuis van Sint-Niklaas.

Is generated

Loket kinderopvang & onderwijs

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen