Aanvraag doorrijvergunning

De toegang tot voetgangerszones, autoluwe zones en verkeersfilters wordt in Sint-Niklaas geregeld via camera’s met nummerplaatherkenning. Wie met de auto deze zones wil binnenrijden, heeft een doorrijvergunning nodig. Met de slimme camera’s beschikken wij over een digitaal systeem dat toegangen regelt, waardoor er geen badges of doorgangskaarten nodig zijn.

Vraag je doorrijvergunning online aan

Via onderstaande knop kan je online een doorrijvergunning aanvragen. 

 1. Je selecteert eerst de zone waarvoor je de doorrijvergunning aanvraagt (autoluwe zone, voetgangerszone of verkeersfilter). Je duidt ook de reden aan (buurtbewoner, levering handelszaak…) en het soort vergunning (tijdelijk, permanent…). Je krijgt daarbij telkens een keuzelijst.
 2. Je geeft je kentekenplaat in. Dat kunnen er ook meerdere zijn.
 3. Je vult de overzichtspagina in met al je contactgegevens.
 4. Je bevestigt je aanvraag, die onmiddellijk wordt verzonden.
 
Lukt het niet?

  Doorrijvergunning actief

  Drie werkdagen na je aanvraag, is je doorrijvergunning actief.

  De doorgangskaart geldt slechts voor de aangegeven voetgangerszone en moet aan de binnenkant van de voorruit van het voertuig aangebracht worden.

  De termijn van een doorrijvergunning voor beperkte duurtijd in een welbepaalde zone is afhankelijk van de activiteit, bijvoorbeeld voertuigen van nutsmaatschappijen (maximaal een jaar), verhuiswagens (de duur van de verhuis) en voertuigen van bezoekers van bewoners en ondernemingen (een dag).

  Voorwaarden

  Wie met de auto een voetgangerszone, autoluwe zone of verkeersfilter wil binnenrijden, heeft een doorrijvergunning nodig. Die vergunning is aan voorwaarden gebonden: je moet bijvoorbeeld in het gebied wonen of er een garage hebben. In bijlage vind je het gemeentelijk reglement met alle voorwaarden.

  Contact

  Contact Mobiliteit

  Grote Markt
  1
  9100
  Sint-Niklaas
  bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen