Parkeertips

Social media sharing

Parkeren in de stadskern is:

  • Eenvoudig

Er zijn slecht drie parkeerzones: straatparkeren (rood), pleinparkeren (geel) en de zone schijf verplicht (blauw). In heel de stadskern geldt het parkeerregime van 9 tot 18 uur van maandag tot en met zaterdag. Geef steeds je nummerplaat volledig en correct in, nl. alle cijfers en letters van je nummerplaat zonder spaties.

  • Gebruiksvriendelijk

In de zone betalend parkeren kan je ‘slim’ betalen (via sms, via de app of het internet). Indien je een sms verstuurt of de app gebruikt, betaal je enkel de gebruikte parkeertijd. Je stopt wanneer je vertrekt. Aan de automaten kan je ook terecht met je bankkaart of met muntstukken. Een parkeerticket voorleggen hoeft niet in Sint-Niklaas.

  • Voordelig en op maat

Het eerste kwartier parkeer je overal gratis, ook als je langer dan een kwartier parkeert. Als je betaalt via sms of via de app, betaal je enkel de gebruikte parkeertijd. Onder de parking Grote Markt betaal je 3,60 EUR voor een avond lang parkeren (van 18 tot 24 uur)

  • Winkelvriendelijk

Op verschillende plaatsen in de stadskern zijn winkelparkeerplaatsen voorzien. Deze zijn groen omrand. Daar kan je 30 minuten gratis parkeren, als je de parkeerschijf kan voorleggen. Een snelle boodschap in de buurt van het marktplein? Onder de Grote Markt kan je 30 minuten gratis parkeren. Gebruik je bankkaart bij het binnen- en buitenrijden. Zo bespaar je tijd.

In onze parkeerwijzer vind je alles over het parkeren in Sint-Niklaas.

Bijlagen

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen