Permanent parkeerverbod - gele lijnen

Een permanent parkeerverbod wordt aangeduid door onderbroken gele lijnen langs de kant van de weg. Je kan zo’n verbod aanvragen om verschillende redenen, bijvoorbeeld als je hinder ondervindt bij het in- en uitrijden van je garage of oprit.

Aanvraag permanent parkeerverbod - gele lijnen

Je kan een aanvraag voor een permanent parkeerverbod met gele lijnen online doen. 

Kom je liever langs op het stadhuis om je aanvraag te doen? Dat kan, maar enkel op afspraak. Neem hiervoor contact op met het team mobiliteit via 03 778 32 50 of mobiliteit@sint-niklaas.be

Let op: het aanbrengen van gele lijnen ter hoogte van de garage of de oprit betekent ook dat je zelf niet meer kan parkeren voor je garage of voor de oprit!

Afhandeling

Wanneer jouw aanvraag wordt goedgekeurd, krijg je de nodige instructies en documenten toegestuurd. Let op: een permanent parkeerverbod is niet gratis. Je betaalt 22 EUR per geschilderde meter, en daarnaast een vaste administratieve kost van 11 EUR. Je ontvangt hiervoor een aanslagbiljet. Pas na betaling van de belasting kunnen de werken gestart worden. Reken op een uitvoeringstermijn van maximum 8 weken. Het retributiereglement voor deze kost kan je hier bekijken.

Ook wanneer jouw aanvraag niet wordt goedgekeurd, brengen we je hiervan op de hoogte.

  • Een schets van de gewenste locatie van het parkeerverbod.
  • Foto’s van de locatie en de directe straatomgeving (langs beide zijden).

Je betaalt 22 EUR per geschilderde meter, en daarnaast een vaste administratieve kost van 11 EUR.

Er gelden geen specifieke voorwaarden. We behandelen elke aanvraag afzonderlijk en beoordelen deze naar gelang de situatie. Het algemeen belang primeert hierbij op het individueel belang.

Contact Mobiliteit

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen