Fiets huren

Social media sharing

Fietspunt De Versnelling

In het fietspunt De Versnelling aan het station in Sint-Niklaas kan je terecht om een fiets te huren. Er zijn zowel nieuwe dames- en herenfietsen te huur. De huurperiode kan je zelf kiezen. Hieronder vind je de tarieven terug: 

Voor een halve dag 6 EUR
Voor een dag 9 EUR
Voor twee dagen 15 EUR
Voor een week 25 EUR
Voor een maand 35 EUR

Het fietspunt is elke werkdag open van 7 tot 19 uur. Tijdens de zomermaanden is het fietspunt geopend op zaterdagvoormiddag.

Fietspunt De Versnelling

Leopold II - laan 2
9100 Sint-Niklaas
0492 72 01 21 en 0493 51 64 76

deversnelling@vzwdenazalee.be

Meer informatie: https://denazalee.be/fietsen/fietsverhuur/

Blue-bike

Met een Blue-bike bereik je elke bestemming in en rond de stad op een goedkope en gebruiksvriendelijke manier. Je vindt de Blue-bikes aan fietspunt De Versnelling aan de voorzijde van het station. Een Blue-bike ontlenen doe je in drie eenvoudige stappen: 

1. Lid worden
Word lid op www.blue-bike.be (12 EUR/jaar). Je ontvangt je Blue-bike kaart binnen enkele dagen in de bus.
OF vertrek direct door je ter plaatse lid te maken in het Fietspunt De Versnelling. Dit kan natuurlijk enkel tijdens de openingsuren.

Heb je een MOBIB-kaart (abonnement De Lijn, NMBS, MIVB)? Geef dan het 19-cijferige nummer van je kaart op bij je registratie. Van zodra jij jouw e-mailadres hebt bevestigd, kan je meteen fietsen met je MOBIB-kaart. 

2. Ontlenen
Houd de Blue-bike kaart voor de sleutelautomaat aan het fietsuitleenpunt. Zo heb je meteen een fiets ter beschikking (24u/7d). Je kan twee fietsen tegelijkertijd uitlenen per kaart.

3. Terugbrengen en betalen
Terugbrengen van de fiets gebeurt standaard naar hetzelfde uitleenpunt. De kostprijs voor een ontlening bedraagt 1,15 EUR per rit (max. 24 uur). Betalen doe je maandelijks, na ontvangst van het rittenverbruik per mail.

Eens lid kan je met de Blue-bike kaart in meer dan 40 steden in België een Blue-bike fiets ontlenen aan het NMBS-station ter plaatse.

Meer informatie: https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/sint-niklaas

Contact

Mobiliteit

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen