Fiets labelen

Social media sharing

In het kader van fietsdiefstalpreventie biedt de stad aan elke inwoner de kans om zijn/haar fiets te laten labelen. Dat kan gratis bij Fietspunt De Versnelling, of tijdens één van de fietslabelacties van de lokale politie.

Fietsen worden niet langer gegraveerd zoals vroeger. In plaats daarvan wordt een niet-verwijderbaar label met het rijkregister van de eigenaar op het fietsframe aangebracht.  Zo blijft jouw fiets herkenbaar als jouw eigendom, en kan een fietsdief jouw fiets moeilijker doorverkopen of zelf gebruiken.

Dankzij het label kan de politie je ook onmiddellijk contacteren als jouw fiets wordt teruggevonden. Veel teruggevonden fietsen geraken immers niet terug bij hun rechtmatige eigenaar omdat de politie niet weet van wie ze zijn. Je fiets laten labelen heeft dus alleen maar voordelen!

Fietspunt De Versnelling

Bij het Fietspunt kan je van maandag tot vrijdag van 7 tot 19 uur terecht om je fiets gratis te laten labelen. Vergeet je identiteitskaart of SIS-kaart niet mee te brengen!

Fietslabelacties

De lokale politie organiseert ook regelmatig fietslabelacties op locatie, bijvoorbeeld in de deelgemeenten, op evenementen, in scholen… hou de website en sociale mediakanalen in de gaten voor de eerstvolgende actie!

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen