Openbare fietspompen

Social media sharing

Openbare fietspompen voorzien is een service die het fietsgebruik een warm hart toedraagt. Tot op vandaag vonden we nog geen goed werkend systeem. Omdat het stadsbestuur fietsen belangrijk vindt, zetten we de zoektocht naar degelijke fietspompen verder.

In het verleden stonden er op verschillende plaatsen in de stad fietspompen. Helaas vielen deze fietspompen vaak ten prooi aan vandalisme. Bovendien waren sommige onderdelen heel fragiel, waardoor we de pompen wekelijks een aantal keer moesten herstellen. Dat is geen duurzame oplossing. Daarom haalden we de fietspompen op verschillende plaatsen al weg. Alleen aan de bewaakte fietsenstalling aan het station staat er nog een fietspomp die je kan gebruiken.

Het stadsbestuur onderzoekt nu nieuwe duurzame fietspompen. Ze moeten gemakkelijk zijn om te gebruiken en herstellen. We zullen die nieuwe fietspompen plaatsen op een aantal strategische punten, waar veel fietsers samenkomen (zoals bv. de Grote Markt).

Contact

Mobiliteit

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen