Laadpunten elektrische wagens

Social media sharing

Elektrische mobiliteit zal in de toekomst een steeds belangrijkere bijdrage leveren aan een propere leefomgeving en de strijd tegen de klimaatopwarming. In samenwerking met distributiebeheerder Fluvius wordt in Sint-Niklaas een basisnetwerk voor publiek elektrisch laden uitgerold.

Locaties voor publiek laden in Sint-Niklaas

Momenteel kan je reeds op meer dan 25 locaties in en rond de stadskern, en ook in het centrum van elk van de deelgemeentes,  24/7 terecht op jouw elektrische wagen op te laden. 

Wil je weten waar de laadpunten voor elektrische wagens zich bevinden?

Wil je meer weten over laadpalen op andere plekken, het type laadpaal, de uitbater van de laadpaal, de tarieven en de verdere laadmodaliteiten? Bezoek dan milieuvriendelijkevoertuigen.be.

Gebruik van de publieke laadpalen: voor wie bedoeld?

Momenteel gebeurt 70% van het elektrisch laden thuis en 20% op het werk. Als doelgroep voor de publieke laadpalen wordt vooral gemikt op bewoners die niet in staat zijn op te laden op privé terrein. Deze kunnen dan ’s nachts terecht voor een laadbeurt. Daarnaast kunnen bezoekers van de stad altijd terecht om hun elektrische wagen bij te laden. De laadpunten worden gesitueerd op plaatsen waar langdurig parkeren mogelijk is, en dit gecombineerd met gereserveerde parkeerplaatsen. Indien er een betalend parkeerregime geldt, worden laders hiervan vrijgesteld gedurende de oplaadbeurt.

Verdere uitbreiding van het laadnetwerk

Tegen 2020 zullen er in Sint-Niklaas minstens 36 publiek toegankelijke laadpunten beschikbaar zijn. Het is de bedoeling dat iedere burger die niet in de mogelijkheid is om op te laden op privé terrein, tegen dan een publiek toegankelijke laadpaal ter beschikking heeft binnen een straal van 250 m in de stadkern en op 500 m daarbuiten.

Contact

Mobiliteit

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen