Bus - De Lijn

Sint-Niklaas heeft een eigen stadsbussennet. Het verbindt de buitenwijken en deelgemeenten met de stadskern. In Sint-Niklaas komen ook heel wat streeklijnen samen uit omliggende gemeenten. De Lijn baat de binnenlandse buslijnen uit en voorziet ook busvervoer naar Hulst (NL).

Stadsnet

Het stadsnet van De Lijn heeft vier stadslijnen, die zorgen voor een goede verbinding van alle woonwijken en deelgemeenten met het stadscentrum. Op de as station - Hofstraat - Grote Markt - Parklaan - Waasland Shopping Center is een aparte busstrook voorzien. Daardoor rijdt de bus vlot en frequent van noord naar zuid door de stadskern.

Ligging

De Lijnwinkel en de busperrons liggen vlak naast het NMBS treinstation, aan de oostkant van het gebouw. De busperrons aan het station zijn een belangrijk knooppunt voor de stadsbussen en heel wat regionale lijnen.

Vervoerbewijs

Als je de bus neemt, heb je een geldig vervoerbewijs nodig. Een kaartje koop je bij de Lijnwinkel naast de busperrons aan het NMBS treinstation of aan één van de automaten bij de grotere haltes (Grote Markt, Waasland Shopping Center).

De Lijn

Leopold II-laan
2
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen