Abonnement voor zorgverstrekker in de thuiszorg

Bent u zorgverstrekker in de thuiszorg en beschikt u over een RIZIV-nummer? Dan kan u met dit abonnement, terwijl je aan het werk bent, kortparkeren op alle parkeerplaatsen in de betalende zone, met uitzondering van de winkelparkeerplaatsen.

                                                                                                                                        

Meldingskaart zorgverleners

Om dit abonnement aan te vragen, heb je een meldingskaart zorgverleners nodig, uitgereikt door de lokale politie Sint-Niklaas. Heb je nog geen meldingskaart zorgverleners? Neem dan contact op met de politie op 03 760 65 00 of via email.

Abonnement aanvragen

Als je je meldingskaart hebt, kan je het abonnement voor zorgverstrekker in de thuiszorg aanvragen.  Stuur een e-mail naar parkeren@sint-niklaas.be met je naam, de naam van je organisatie en je nummerplaat. Schrijf 100 EUR over op rekeningnummer BE59 0910 1943 8526 op naam van 'Stadsbestuur Sint-Niklaas Mobiliteit' met als mededeling je naam of organisatie.

Het abonnement kost 100 EUR en is geldig voor 1 jaar.

Dit abonnement is specifiek voor zorgverstrekkers in de thuiszorg. Om dit abonnement aan te vragen, heb je een meldingskaart zorgverleners nodig, uitgereikt door de lokale politie van Sint-Niklaas.
 
De voorwaarden voor een meldingskaart zijn:
  • De aanvragen worden behandeld in groep (Wit-Gele Kruis, OCMW thuiszorg, thuisverplegingsorganisatie, … ). Individuele aanvragen zijn niet mogelijk;
  • Het gaat om korte medische behandeling van +/- 15 minuten;
  • Blauwe zone en betalend parkeren blijven geldig (zelfs indien foutief geparkeerd dient te worden);
  • Foutief parkeren kan mits in acht neming van bepaalde uitsluitende voorwaarden, en enkel indien er geen reglementaire parkeerplaats beschikbaar is binnen de 25 meter;
  • De aanvraag moet jaarlijks correct worden ingevuld en ondertekend;
  • De kaart moet steeds correct ingevuld worden;
  • Bij stopzetting van de activiteiten moet je de kaart inleveren.

De Kaart wordt ter beschikking gesteld tegen kostprijs van 5 euro.
Bij misbruik volgt een onmiddellijke intrekking en administratieve boete.

Voor meer informatie over de voorwaarden of om een meldingskaart te verkrijgen, kan je terecht op het algemeen telefoonnummer van de politie 03 760 65 00 of via email.

Mobiliteitswinkel

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen