Parkeerverbod

Werken aan je woning? Een verhuis plannen? Soms is moet je daarvoor een stukje van het openbaar domein (bijvoorbeeld een aantal parkeerplaatsen) innemen. Daarvoor heb je een toelating nodig. 

Inname openbaar domein

Voor een verhuis en een levering doe je de aanvraag minstens twee werkdagen op voorhand.
 

Voor werken en het plaatsen van een container of stelling doe je je aanvraag minstens een week op voorhand. Als we je aanvraag goedkeuren, krijg je de nodige instructies en documenten toegestuurd. Van het team belastingen krijg je een aanslagbiljet voor de belasting die je moet betalen.

Parkeerverbodsborden

Als je toelating vraagt om een stukje van het openbaar domein in te nemen, heb je waarschijnlijk ook parkeerverbodsborden nodig. Die kan je bij ons huren voor één of twee weken. Per week betaal je 5 EUR. Bij de aanvraag parkeerverbod kan je aanduiden of je borden wil huren. Je kan een bordenset reserveren en de afhaaldatum selecteren.

Je krijgt een afhaalbon toegestuurd. Met deze bon kan je je borden afhalen in het afhaalloket (Industriepark-Noord 4). Je hebt er parkeerruimte en onze medewerkers helpen je graag. Betalen kan enkel met bancontact bij het afhalen.

Je kan voor beide aanvragen ook terecht aan het loket van de mobiliteitswinkel in het stadhuis, vlakbij de hoofdingang op het gelijkvloers.

Afhaalloket techniekhuis

Industriepark-Noord
4
9100
Sint-Niklaas

Als je openbaar domein inneemt door bijvoorbeeld een container of een stelling te plaatsen, dan moet je een belasting betalen. Hier vind je meer informatie over hoe we die belasting berekenen. 

Als je bij ons parkeerverbodsborden wil huren, dan kost dat 5 EUR per week, voor maximum 2 weken.

Mobiliteitswinkel

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen