Tijdelijk parkeerverbod - inname openbaar domein

Plan je renovatiewerken aan je woning, verwacht je een levering of ga je verhuizen? Dan is het soms nodig een stukje van het openbaar domein in te nemen, bijvoorbeeld één of meerdere parkeerplaatsen. Voor zo’n tijdelijk parkeerverbod heb je een toelating nodig. Vergeet ook niet vooraf parkeerverbodsborden aan te vragen.

Waarom aanvragen?

Een tijdelijk parkeerverbod aanvragen is nodig voor bijvoorbeeld een verhuis of een levering. Dit kan enkel op reglementaire parkeerplaatsen. Doe je aanvraag minstens twee werkdagen op voorhand.

Voor werken waarbij je een stuk van de rijbaan, parkeerplaatsen, voet- of fietspad inneemt, zoals voor het plaatsen van een stelling of een container, heb je een toelating voor inname openbaar domein nodig. Dit vraag je minstens een week op voorhand aan. Wanneer jouw aanvraag wordt goedgekeurd, krijg je de nodige instructies en documenten toegestuurd. Opgelet: een inname openbaar domein is niet gratis. Team belastingen stuurt je een aanslagbiljet voor de belasting die je moet betalen. Hier vind je meer informatie over hoe we deze belasting berekenen.

Als je een tijdelijk parkeerverbod of inname openbaar domein aanvraagt, heb je wellicht ook parkeerverbodsborden nodig. Die kan je bij ons huren voor één of twee weken. Per week betaal je 5 EUR. Je kan bij je aanvraag parkeerverbod ook aanduiden of je ook een bordenset wil reserveren. Je selecteert dan meteen de gewenste afhaaldatum. Vervolgens krijg je een afhaalbon toegestuurd, waarmee je de borden kan afhalen aan het afhaalloket, Industriepark-Noord 4. Er is parkeerruimte voorzien en onze medewerkers helpen je graag. Betalen gebeurt bij het afhalen en kan kan enkel met bancontact.

 

Opgelet! Op de dag dat het parkeerverbod geplaatst wordt, moet je de nummerplaten van de voertuigen die er op dat moment geparkeerd staan doorbellen naar de politie: tel. 03 760 65 00. Op die manier kan de politie de eigenaars van de voertuigen contacteren om hen op de hoogte te brengen van het parkeerverbod.

 

Je kan voor de aanvraag van een tijdelijk parkeerverbod, inname openbaar domein of voor het aanvragen van parkeerverbodsborden ook terecht aan het loket van de mobiliteitswinkel in het stadhuis. Je hebt hiervoor een afspraak nodig.

Mobiliteitswinkel

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas

Afhaalloket techniekhuis

Industriepark-Noord
4
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen