Veegplan

Social media sharing

Het stadsbestuur houdt de straten en pleinen van de stad proper volgens een veegplan. Elke straat wordt minimaal één keer geveegd per jaar. Tijdens een veegbeurt verwijderen we het kruid op een ecologische manier, zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

De werkmethode bestaat uit een combinatie van drie technieken:

  • De moeilijk bereikbare plaatsen maken we manueel of met kleinere machines schoon.
  • Het grove werk doet de veegwagen. Die borstelt de goten machinaal met stalen borstels. We ruimen het zwerfvuil op.
  • Na verwijderen van het afval en de kruidgroei bewerken we de begroeide oppervlaktes met handbranders. Rond deze techniek bouwden we de laatste jaren veel kennis en ervaring op, waardoor het rendement toeneemt.

In straten waarvoor parkeerverbod noodzakelijk is voor de veegbeurt, stellen we de veegbeurten vooraf vast in een veegplan. Je kan het veegplan hier terugvinden.

Wij vragen om het parkeerverbod strikt na te leven zodat we vlot kunnen werken. We treden samen met de lokale politie op tegen overtreders.

Voor straten waarvoor we geen parkeerverbod moeten opleggen, stellen we geen vaste datum vast. Zo kunnen we flexibeler werken.

Contact

Techniekhuis

Industriepark-Noord
4
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen